Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.9/5 uit 57 reviews
factoring kosten

Zo bepalen we de

Factoring kosten

De kosten van factoring

Voordat we beginnen

1
Geen abonnementskosten & al mogelijk vanaf 1 factuur
2
Geen administratiekosten Je betaalt alleen de factorfee
3
Nergens aan vast Op elk moment vrijblijvend opzegbaar

Wat gaat factoring mij kosten?

Een klein percentage van jouw factuur

De factoring kosten worden berekend als een percentage van het factuurbedrag. Dit wordt ook wel de factorfee genoemd.

Wat zijn de factoring kosten?

De factorfee varieert tussen de ‘1.5% en 5%’* en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Wij maken altijd een offerte op maat voor je. Dit betekent dat de exacte prijs afhankelijk is van jouw specifieke situatie. Om inzicht te geven in de kosten verduidelijken we hieronder de drie belangrijkste factoren die de factorfee bepalen.

Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor jouw exacte kostenpercentage of lees verder dan leggen we het verder uit.*

Factoring MKB ondernemer aan het werk
Factoring MKB ondernemer aan het werk

Wat kost factoring?

De drie belangrijkste factoren

1

De hoogte van jouw omzet

Hoe hoger de omzet hoe lager de kosten

Jouw omzet is een van de factoren die bepalend is voor de kosten van onze dienstverlening. Een hoger omzet brengt over het algemeen een lagere factorfee met zich mee.

stap 1 van factoringkosten

2

Kredietwaardigheid van de opdrachtgever

Je factuur gelijk verzekerd

Wij verzekeren aangekochte facturen. Als jouw opdrachtgever niet verzekerbaar is, kom je niet in aanmerking voor factoring. Daarnaast brengt een debiteur die lastiger verzekerbaar is meer risico met zich mee en dit heeft invloed op de factoringkosten. Door dit risico kan een hogere fee berekend worden.

stap 2 van factoringkosten

3

Betalingstermijn

Een korter betalingstermijn betekent lagere kosten

Betalingstermijnen variëren. Het ene bedrijf hanteert een betalingstermijn van 15 dagen, terwijl het andere bedrijf 60 dagen hanteert. Als wij een betalingstermijn van 15 dagen overnemen wordt hier een lager percentage voor berekend in vergelijking met een langere betalingstermijn. Doe een offerteaanvraag om erachter te komen wat de kosten zijn voor de betalingstermijn die jouw opdrachtgever hanteert.

stap 3 van de factoringkosten

Factoring tarieven

Een rekenvoorbeeld

De belangrijkste factoren die de prijsbepaling bepalen zijn nu duidelijk. Alleen iedere ondernemer is uniek, vandaar dat de factor fee altijd op maat wordt berekend. Om de factoringkosten nóg wat overzichtelijker te maken plaatsen we hieronder een rekenvoorbeeld.

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld van een factuur van € 2.500,- euro (ex. btw) met een factorfee van 3% op basis van 100% voorfinanciering:

  • Factuurbedrag incl. btw €3.025,-
  • Factoringkosten excl. btw €3.025,- * 3% = €90,75
  • Factoringkosten incl. btw €90,75 + 21% btw = €109,81
  • Directe uitbetaling (100%-(3%*BTW)) €3.025 – €109,81 = €2915,19
We leggen je uit waar de factoringkosten door worden bepaald
We leggen je uit waar de factoringkosten door worden bepaald

Overstappen

Maak je al gebruik van Factoring bij een andere factoringmaatschappij? Geen enkel probleem. Overstappen kan zonder moeite. Het aanmeldproces is exact hetzelfde als normaal. Het aanmelden gaat vaak zelfs sneller aangezien je al bekend bent met het proces. Het enige wat wij nodig hebben is een verklaring dat je stopt bij je oude factoraar.

Probeer ons uit met één factuur.

Offerte aanvragen

Verschillende soorten factoring

Traditionele of American Factoring

De meest gebruikte soorten factoring zijn traditionele en American Factoring. Traditionele factoring is een vorm waarbij je alle facturen, oftewel je gehele debiteurenportefeuille, via het factoringbedrijf laat verlopen. Dit is in tegenstelling tot American Factoring, waarbij je zelf kiest welke facturen je wél en welke facturen je niet via factoring laat verlopen.

Verschillende soorten factoring Icoon
Verschillende soorten factoring Icoon

Doorzoek de veelgestelde vragen

Binnen 24 uur na goedkeuring van je factuur. In de praktijk is dit vaak nog sneller en kan het al binnen een paar uur op je rekening staan.
Nee, wij hanteren geen minimum omzet of factuurbedragen. Je kunt bij ons gebruik maken van factoring als je debiteur verzekerbaar is, de hoogte van je factuur heeft hier geen invloed op. Het is echter wel zo dat wij lage factuurbedragen afraden omdat deze facturen relatief duur zijn om te financieren.
Nee, wij rekenen geen kosten voor het aanbrengen van een nieuwe opdrachtgever. Dit is een vrijblijvend aspect van onze dienstverlening en kost je niks extra’s. De enige kosten waar je bij ons op kunt rekenen is de factor fee.

Krijg binnen 24 uur uitbetaald.

Factuur. Klik. Geregeld.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Igor staat klaar om je te helpen!
Eigenaar Igor Meijs

Igor Meijs

Directie