De factoring kosten worden berekend als een percentage van het factuurbedrag. Dit wordt ook wel de factorfee genoemd.
De factorfee varieert tussen de ‘1.5% en 5%’* en wordt beïnvloed door verschillende factoren. Wij maken altijd een offerte op maat voor je. Dit betekent dat de exacte prijs afhankelijk is van jouw specifieke situatie. Om inzicht te geven in de kosten verduidelijken we hieronder de drie belangrijkste factoren die de factorfee bepalen.
Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan voor jouw exacte kostenpercentage of lees verder dan leggen we het verder uit.*
Jouw omzet is een van de factoren die bepalend is voor de kosten van onze dienstverlening. Een hoger omzet brengt over het algemeen een lagere factorfee met zich mee.
Wij verzekeren aangekochte facturen. Als jouw opdrachtgever niet verzekerbaar is, kom je niet in aanmerking voor factoring. Daarnaast brengt een debiteur die lastiger verzekerbaar is meer risico met zich mee en dit heeft invloed op de factoringkosten. Door dit risico kan een hogere fee berekend worden.
Betalingstermijnen variëren. Het ene bedrijf hanteert een betalingstermijn van 15 dagen, terwijl het andere bedrijf 60 dagen hanteert. Als wij een betalingstermijn van 15 dagen overnemen wordt hier een lager percentage voor berekend in vergelijking met een langere betalingstermijn. Doe een offerteaanvraag om erachter te komen wat de kosten zijn voor de betalingstermijn die jouw opdrachtgever hanteert.
De belangrijkste factoren die de prijsbepaling bepalen zijn nu duidelijk. Alleen iedere ondernemer is uniek, vandaar dat de factor fee altijd op maat wordt berekend. Om de factoringkosten nóg wat overzichtelijker te maken plaatsen we hieronder een rekenvoorbeeld.
Hieronder volgt een rekenvoorbeeld van een factuur van € 2.500,- euro (ex. btw) met een factorfee van 3% op basis van 100% voorfinanciering:
Maak je al gebruik van Factoring bij een andere factoringmaatschappij? Geen enkel probleem. Overstappen kan zonder moeite. Het aanmeldproces is exact hetzelfde als normaal. Het aanmelden gaat vaak zelfs sneller aangezien je al bekend bent met het proces. Het enige wat wij nodig hebben is een verklaring dat je stopt bij je oude factoraar.
De meest gebruikte soorten factoring zijn traditionele en American Factoring. Traditionele factoring is een vorm waarbij je alle facturen, oftewel je gehele debiteurenportefeuille, via het factoringbedrijf laat verlopen. Dit is in tegenstelling tot American Factoring, waarbij je zelf kiest welke facturen je wél en welke facturen je niet via factoring laat verlopen.
Directie