Wat zijn de voorwaarden van factoring?

02 juni 2015

Als u klant wilt worden van een factoringbedrijf, dan is het van belang dat u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Een van deze voorwaarden is bijvoorbeeld dat u een contract met uw opdrachtgever moet hebben. In dit artikel vertellen wij u meer over de voorwaarden van factoring waar u aan moet voldoen als u gebruik wilt maken van de dienst.

Kredietwaardigheid

Als eerste wordt de kredietwaardigheid van uw opdrachtgever bekeken. De kredietwaardigheid geeft een indicatie over de mate waarin uw opdrachtgever aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Het is één van de voorwaarden van factoring dat uw opdrachtgever een goede kredietwaardigheid heeft. Voor informatie over de kredietwaardigheid van uw opdrachtgever kunt u contact met ons, FreelanceFactoring, opnemen. Wij kunnen direct voor u controleren of uw opdrachtgever kredietwaardig is.

Overeenkomst van opdracht

Daarnaast moet u een overeenkomst van opdracht hebben. Deze overeenkomst is nodig om aan te tonen dat beiden partijen, oftewel u en uw opdrachtgever, bekend zijn met de rechten en plichten behorend bij het aangaan van de overeenkomst. Als u niet beschikt over een overeenkomst van opdracht dan kunt u deze laten opstellen door Veiligdoen. De overeenkomst van opdracht wordt op maat gemaakt en zorgt ervoor dat u juridisch bent ingedekt. Op deze manier komt u naderhand niet voor vervelende verrassingen te staan.

Woonachtig in Nederland

Verder is het van belang als u gebruik wilt maken van de dienstverlening van FreelanceFactoring dat zowel u als uw opdrachtgever woonachtig zijn in Nederland.

Als u aan deze drie voorwaarden van factoring voldoet, kunt u gebruik maken factoring. Tot slot nog even de voordelen van FreelanceFactoring en haar dienstverlening factoring op een rijtje:

  • Direct beschikking over uw geld
  • Geen debiteurenbeheer
  • Verzekerd voor het faillissementsrisico van uw opdrachtgever
  • U behoudt een goede kredietwaardigheid

Heeft u interesse in factoring? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan via onderstaande button. Als u nog vragen heeft over onze dienstverlening kunt u een kijkje nemen in onze uitgebreide blog waarin wij veelgestelde vragen in artikelen behandelen of u kunt ons telefonisch bereiken via 010-2262185 of de contactbutton. Wij staan u graag te woord!

Contact Offerte aanvragen