Factoring werkwijze

FreelanceFactoring is gespecialiseerd in factoring voor zzp’ers en het klein MKB. Factoring betekent dat wij de gehanteerde betalingstermijnen van je opdrachtgever overnemen en deze facturen direct uitbetalen. Hierdoor verbeter je direct je cashflow. Benieuwd naar de factoring werkwijze? Wij vertellen er meer over.

Factoring

Factoring geeft direct beschikking over geld waar jij hard voor hebt gewerkt. Hierdoor hoef je de betalingstermijnen van jouw klanten niet meer af te wachten. Doordat je niet meer afhankelijkheid bent van de betalingstermijn van je klant ervaar je vrijheid en ruimte om te ondernemen. Wij bieden daarnaast meer voordelen:

  • Het debiteurenbeheer van alle ingediende facturen wordt overgenomen en deze facturen zijn verzekerd tegen het faillissementsrisico van je debiteuren.
  • Het risico op faillissement verzekeren wij voor je, zodat jij zorgeloos kan ondernemen.
  • Wij bieden onze klanten een flexibele dienstverlening aan. Hierbij bepaal jij zelf welke facturen wij voorfinancieren en is het zelfs mogelijk eenmalig gebruik te maken van onze dienstverlening.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Proces

Dien je factuur, in eigen lay-out, binnen je persoonlijke pagina op onze factoringportal in. Je factuur dient aan een aantal voorwaarden te voldoen. Denk hierbij aan de wettelijke factuurvereisten, maar ook aan een wijziging van het rekeningnummer. Op jouw factuur komt namelijk het rekeningnummer van FreelanceFactoring te staan. Tips nodig voor het opmaken je factuur? Lees het hier.

Het uploaden van je factuur is simpel. Binnen 4 stappen kan jij je factuur in PDF indienen. Jij krijgt de factuur binnen 24 uur na goedkeuring uitbetaald en wij wachten op de afgesproken betalingstermijn. Wij monitoren de factuur op betaling. Mocht de betalingstermijn overschreden worden, dan voeren wij het debiteurenbeheer uit. Hierbij staan professionaliteit en klantvriendelijkheid op de voorgrond. Als klant zijnde ben je 24/7 op de hoogte door je persoonlijke factoringportal.

De overname van het debiteurenbeheer scheelt je veel tijd, maar ook stress. Het debiteurenbeheer wordt vaak niet als een leuk klusje ervaren en kan daarnaast veel tijd kosten. Denk maar eens aan het monitoren of je betalingen op tijd binnen komen, het versturen van herinneringen en het na bellen van je facturen. Geen omkijken meer naar het debiteuren betekent meer tijd voor hetgeen waar het om draait; het ondernemen zelf.

factoring

 

Naast het debiteurenbeheer nemen wij ook het faillissementsrisico op de ingestuurde facturen over. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de financiële situatie van je klant, want mocht je klant failliet gaan dan ben jij hiervoor verzekerd!

Klant worden

Klant worden gaat eenvoudig en snel. Lees hier hoe je factoring klant wordt.

Heb je vragen over de factoring werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Contact