Bedrijfsgroei wordt soms geremd omdat een investering niet mogelijk is door de huidige cashflow. Door middel van factoring is geld voor een investering wel meteen aanwezig. Hierdoor kan je direct de investeringen maken die nodig zijn om je bedrijf te laten groeien.

Waarom is groei belangrijk voor ZZP’ers?

Wil je verder komen met je onderneming dan is groei noodzakelijk. Door de groei van je onderneming gaat je bedrijf uiteindelijk meer opdrachten binnenhalen, meer personeel en meer omzet. Als het jouw ambitie is om je bedrijf groter te maken, dan zul je jouw onderneming moeten laten groeien.

Uitdagingen die ZZP’ers tegenkomen bij het groeien van hun bedrijf

In de beginfase van een onderneming komt er vaak een bedrijfsgroei probleem voor. De cashflow is op dat moment nog niet optimaal en de bedrijfsgroei wordt hierdoor geremd. Vooral freelancers en ZZP’ers voelen deze beginfase, omdat er vaak eigen geld geïnvesteerd moet worden om de onderneming van de grond te krijgen. Banken helpen vaak niet verder, omdat er niet voldoende omzet en gegevens bekend zijn. Hierdoor loopt de groei van het bedrijf spaak.

Overwin deze uitdagingen met factoring

FreelanceFactoring helpt bedrijven, ook in de beginfase, om je bedrijf te laten groeien. Dit doen wij door facturen binnen 24 uur uit te betalen, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Dit geeft je de ruimte die benodigd is om je bedrijfsgroei te realiseren. Daarnaast nemen wij het debiteurenbeheer over en verzekeren wij het risico op faillissement van je klant. Hierdoor heb je meer tijd om je te focussen op het ondernemen zelf.

De factoring voordelen op een rijtje:

  • Binnen 24 uur je factuur betaald.
  • Bedrijf laten groeien zonder lening aan te gaan. Het is immers jouw geld, je hebt er enkel eerder toegang toe dan verwacht.
  • Geen omkijken naar het debiteurenbeheer.
  • Het faillissementsrisico is verzekerd.

Zo laat jij je bedrijf groeien met factoring

Investering in nieuwe apparatuur

Door gebruik te maken van factoring beschik je direct over liquide middelen die je kan gebruiken om nieuwe investeringen in je bedrijf te doen. De aanschaf van nieuwe apparatuur is hiervan een mooi voorbeeld.

Je bent beschermd tegen wanbetaling

Bij het gebruik van factoring geniet je automatisch van een kredietverzekering. Door deze kredietverzekering ben je beter beschermd tegen wanbetaling. Mocht jouw klant namelijk failliet gaan hoef jij je geen zorgen te maken dat je niet betaald wordt, hier ben je dan voor verzekerd.

Een verbeterde cashflow

Verbeter je cashflow door gebruik te maken van factoring. Doordat je facturen direct uitbetaald worden heb je niet te maken met geld wat nog ‘vast’ zit in facturen. Dit zorgt ervoor dat jouw cashflow verbetert.

Waar wacht je nog op? Probeer ons als uit met één factuur

FreelanceFactoring is opgezet door ondernemers, voor ondernemers. Wij snappen daarom dat ondernemers geen zin hebben in lange wachttijden en lange contracten. Naast de directe uitbetaling zitten onze klanten nergens aan vast. Hierdoor kan je factoring op afroep inschakelen. De kosten betaal je per factuur, waardoor je ook onnodig te veel betaalt.

Contact Offerte aanvragen