Bedrijfsgroei wordt soms geremd omdat een investering niet mogelijk is door de huidige cashflow. Door middel van factoring is geld voor een investering wel meteen aanwezig. Hierdoor kan je direct de investeringen maken die nodig zijn om je bedrijf te laten groeien.

De beginfase

In de beginfase van een onderneming komt er vaak een bedrijfsgroei probleem voor. De cashflow is op dat moment nog niet optimaal en de bedrijfsgroei wordt hierdoor geremd. Vooral freelancers en ZZP’ers voelen deze beginfase, omdat er vaak eigen geld geïnvesteerd moet worden om de onderneming van de grond te krijgen. Banken helpen vaak niet verder, omdat er niet voldoende omzet en gegevens bekend zijn. Hierdoor loopt de groei van het bedrijf spaak.

Hulp om je bedrijf te laten groeien

FreelanceFactoring helpt bedrijven, ook in de beginfase, om je bedrijf te laten groeien. Dit doen wij door facturen binnen 24 uur uit te betalen, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Dit geeft je de ruimte die benodigd is om je bedrijfsgroei te realiseren. Daarnaast nemen wij het debiteurenbeheer over en verzekeren wij het risico op faillissement van je klant. Hierdoor heb je meer tijd om je te focussen op het ondernemen zelf.

De factoring voordelen op een rijtje:

  • Binnen 24 uur je factuur betaald.
  • Bedrijf laten groeien zonder lening aan te gaan. Het is immers jouw geld, je hebt er enkel eerder toegang toe dan verwacht.
  • Geen omkijken naar het debiteurenbeheer.
  • Het faillissementsrisico is verzekerd.

Groei van het bedrijf met FreelanceFactoring

Jouw bedrijf laten groeien met FreelanceFactoring werkt gemakkelijk. De belangrijkste voorwaarde is dat jouw klant kredietwaardig is. Facturen op een kredietwaardige klant dien je gemakkelijk in via de factoringportal van FreelanceFactoring. Je stelt de factuur in eigen lay-out op. Het enige wat je wijzigt is het rekeningnummer. Jij ontvangt het geld immers binnen 24 uur van ons en wij ontvangen het geld binnen de betalingstermijn van jouw klant. Mocht de klant niet binnen de betalingstermijn betalen nemen wij de administratieve afwikkeling van de factuur over. Je verliest hiermee de zorgen, maar niet het overzicht. Via onze factoringportal heb je namelijk 24/7 inzicht in de statussen van je facturen.

Waarom kiezen voor FreelanceFactoring?

FreelanceFactoring is opgezet door ondernemers, voor ondernemers. Wij snappen daarom dat ondernemers geen zin hebben in lange wachttijden en lange contracten. Naast de directe uitbetaling zitten onze klanten nergens aan vast. Hierdoor kan je factoring op afroep inschakelen. De kosten betaal je per factuur, waardoor je ook onnodig teveel betaald.

Contact Offerte aanvragen