Schoencadeautjes, pakjesavond, kerstboodschappen en kerstcadeaus. De decembermaand staat weer voor de deur. Waar de meeste mensen een dertiende maand hebben om de december maand net wat aangenamer te maken hebben wij als ondernemers dit genoegen niet. Om ervoor te zorgen dat je in januari geen ‘’mental breakdown’’ krijgt van je creditcardrekening geven wij je graag wat tips om als ondernemer wat extra cashflow in december te creëren.

Tip 1 Reserveer

Maak met jezelf een afspraak, bijvoorbeeld van iedere factuur zet ik een bepaald percentage weg als spaarpotje voor een ‘’dertiende maand’’. Op deze manier reserveer je door het jaar heen alvast een back-up waarvan je in de decembermaand mooi kan profiteren! Probeer hierbij ook rekening te houden met vertraagde betalingen en extra kosten, want niets is vervelender dan je reserves te verliezen aan onvoorziene kosten.

Tip 2 Bereid je voor

De decembermaand is vaak al hectisch en druk genoeg. Zorg dat je administratie helemaal up-to-date is en dat de facturen klaar staan om verzonden te worden. Houd er rekening mee dat jouw contactpersonen in de maand december hoogstwaarschijnlijk wat slechter te bereiken zijn, dus alles wat voor december kortgesloten kan worden is mooi meegenomen dit kan je een hoop stress besparen!

Tip 3 Wees op tijd

Wacht in de maanden oktober en november niet met het versturen van je facturen. Iedere dag dat jij je factuur later verstuurt is een extra dag dat jij op je geld moet wachten en dat is zonde, want we  willen juist zorgen voor extra cashflow in december!

Tip 4 Extra werk

Laat de tijd het toe, dan kan je kiezen om voor de decembermaand een extra opdracht aan te nemen. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de betalingstermijn van jouw opdrachtgever. Hanteert jouw opdrachtgever bijvoorbeeld een betaaltermijn van 30 dagen dan is het van belang dat je begin november kan factureren.

Tip 5 Factoring

Facturen met lange betaaltermijnen van bijvoorbeeld 30, 40 tot soms wel 60 dagen kunnen zorgen dat jouw geld vast zit in facturen. Geld wat je wellicht in december erg goed kan gebruiken. FreelanceFactoring neemt jouw betalingstermijn over en betaalt jouw factuur binnen 3 werkdagen uit. Op die manier worden de facturen die je voor de feestdagen verstuurt ook daadwerkelijk voor de feestdagen aan je uitbetaald.

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf met als doelgroep ZZP’ers en MKB’ers. Wij betalen je facturen binnen 3 werkdagen uit en nemen daarnaast het faillissementsrisico en debiteurenbeheer over. Geld, groei en gemak staat centraal bij FreelanceFactoring. Benieuwd of factoring iets voor jou is? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact Offerte aanvragen