Bij FreelanceFactoring krijgen wij dagelijks aanvragen van bedrijven op zoek naar een factoring oplossing. Normaal gesproken weten bedrijven bij factoring aanvragen al binnen 24 uur of wij ook daadwerkelijk factoring kunnen aanbieden. Bij het beoordelen van je factoring aanvraag nemen wij de volgende zaken in overweging:

  • Wat is de totale financieringsbehoefte?
  • Wie zijn je opdrachtgevers?
  • Wat is de gemiddelde betaaltermijn van je opdrachtgevers?
  • In welke branche ben je actief?

Waarom zou je factoring aanvragen?

Voor veel bedrijven is factoring een interessante optie. De redenen waarom bedrijven gebruik maken van factoring zijn verschillend. Sommige bedrijven gebruiken het om stijgende omzetten te kunnen faciliteren. Waar anderen het gebruiken om bijvoorbeeld extra werkkapitaal te creëren bij seizoenspieken.

Factoring is niet alleen voor grote bedrijven

De eigenschappen van factoring zorgen ervoor dat ook startende bedrijven of bedrijven met een laag eigen vermogen in aanmerking komen voor deze alternatieve financieringsvorm. Voor het factoringbedrijf is niet de kredietwaardigheid van de aanvrager doorslaggevend, maar juist de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Dit omdat het factoringbedrijf op basis van gestuurde verkoopfacturen een financiering zal verstrekken. De kredietwaardigheid van de opdrachtgever bepaalt of deze verkoopfactuur naar alle waarschijnlijkheid ook betaald gaat worden.

Factoring ZZP en Factoring MKB

Leasing en factoring bieden zowel voor zzp’ers als mkb’ers volop mogelijkheden om aan extra werkkapitaal te komen. Beide financieringsvormen financieren op basis van activa waardoor ze uitermate geschikt zijn voor kleine en startende ondernemingen. Uit het rapport blijkt dat vooral de voordelen van factoring nog onbekend zijn onder ondernemers.

Factoring helpt ondernemers met het direct innen van openstaande vorderingen. Zeker bij lange betaaltermijnen kan dit een zeer waardevol instrument zijn. Openstaande vorderingen worden onafhankelijk van de betaaltermijn van de opdrachtgever direct omgezet in liquide middelen. Naast dat de factoringmaatschappij wacht op de betaaltermijn van de opdrachtgever, neemt deze ook het debiteurenbeheer over.

factoring zzp

Onbekend maakt onbemind

Factoring is onder zzp’ers en het mkb nog relatief onbekend omdat veel ondernemers verwachten dat deze vorm van financiering alleen is weggelegd voor de allergrootste bedrijven. Daarnaast zijn ondernemers bang voor de kosten en de invloed die factoring heeft op de klantrelatie. Het rapport van Panteia geeft aan dat door deze vooroordelen factoring nog niet wordt gezien als een goed alternatief voor een banklening. Hetzelfde rapport geeft aan dat ondernemers die wel bekend zijn met factoring juist heel positief zijn over de dienstverlening en in de toekomst zeker opnieuw gebruik zullen maken van factoring. Onbekend maakt onbemind, terwijl juist veel bedrijven geholpen kunnen zijn met deze alternatieve financieringsvorm.

In Nederland is een aantal factoring bedrijven die zich focussen op factoringdiensten voor ondernemers. Heldere werkprocessen en duidelijke kostenstructuren zorgen voor een transparante dienstverlening waar veel ondernemers van profiteren. Daarnaast eisen deze factoringbedrijven geen minimum omzet waardoor ook ondernemers met lage factuurbedragen hun facturen kunnen laten voorfinancieren.

Zo kun jij factoring aanvragen

De makkelijkste manier om een factoring aanvraag in te dienen is door middel van ons offerteformulier. Je vult de gevraagde gegevens in en op basis daarvan beoordelen wij of wij factoring kunnen aanbieden en wat in dat geval de kosten zullen zijn. Wij geven je de keuze om te bepalen welke facturen je wilt laten factoren en welke niet. Hierdoor behoud je de controle over de bedrijfsvoering en schakel je FreelanceFactoring alleen in op de momenten dat het ook daadwerkelijk nodig is.

In het geval je niet zeker weet of factoring een goede oplossing is of als je meer informatie wilt ontvangen kan je altijd contact opnemen. Onze adviseurs helpen je graag verder.