Er zijn een paar voorwaarden op het moment dat je gebruik wilt maken van factoring. Echter verschillen deze voorwaarden per factoringbedrijf. Een van de voorwaarden kan zijn dat er enkel B2C of B2B facturen in behandeling worden genomen. Wat dat precies betekend leggen wij je uit.

B2B Factoring

B2B Factoring is gebaseerd op facturen die je als ondernemer naar een bedrijf uitstuurt. Het staat dan ook voor business to business, oftewel bedrijf naar bedrijf. Op het moment dat je naar bedrijven factureert heb je de mogelijkheid om deze facturen te verzekeren. Er zijn namelijk verschillende kredietverzekeraars die de mogelijkheid bieden om B2B facturen te verzekeren. Doordat factoringbedrijven vaak gebruik maken van een kredietverzekering is het versturen van B2B facturen vaak een voorwaarde.

Meer over factoring B2B

B2C Factoring

B2C Factoring staat voor business to consumer, oftewel bedrijf naar consument. Dit betekent dat je naar een particulier factureert en dit kan meer risico met zich mee brengen. Een particulier is lastiger te verzekeren. Daarnaast is het lastiger om te bepalen of de particulier waar je zaken mee doet in staat is om jouw factuur te betalen. Je kan niet in iemands portemonnee kijken, maar wel in de jaarverslagen van een bedrijf. Een inzage wat een groot verschil kan maken om op voorhand een beeld te vormen van de financiële situatie van je klant.

Er zijn factoring bedrijven die zowel B2B als B2C factoring aanbieden, maar de meeste factoring bedrijven hebben als voorwaarde dat er op basis van B2B facturen gefactureerd wordt. Andere voorwaarden die gesteld kunnen worden zijn:

  • Facturatie op basis van uren
  • Een Nederlandse entiteit van je onderneming
  • Een kredietwaardige opdrachtgever
  • Bepaalde bedrijfssectoren

FreelanceFactoring is gericht op ZZP’ers en klein MKB’ers. Wij nemen enkel B2B facturen in behandeling. Onze belangrijkste voorwaarde is dat de opdrachtgever kredietwaardig is. Deze controle voeren wij niet zelf uit, maar laten wij uitvoeren door een kredietverzekeraar. De facturen die wij in behandeling nemen zijn namelijk allemaal verzekerd tegen het faillissementsrisico.

Heb jij interesse in B2B Factoring? Neem gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact Offerte aanvragen