Voor ondernemers is het een uitdaging om 30 tot soms wel 90 dagen te wachten totdat klanten besluiten openstaande facturen te betalen. Grote ondernemingen kunnen dit vaak beter opvangen dan kleinere ondernemingen. Deze laatste groep kan vanwege laat betalende klanten liquiditeitsproblemen krijgen, waardoor lonen van medewerkers of facturen van leveranciers niet betaald kunnen worden. Nog vervelender wordt het als nieuwe opdrachten moeten worden afgewezen omdat het geld wat nodig is om te investeren nog vast zit in onbetaalde facturen.

Hoe kan factoring helpen?

Factoring is een financieel product dat ondernemers helpt om verkoopfacturen direct uitbetaald te krijgen. Facturen die direct worden uitbetaald verschaffen de benodigde liquiditeit om groei te faciliteren en bedrijfskosten te betalen. Factoring zorgt niet alleen voor directe uitbetaling van verkoopfacturen maar ontneemt de ondernemer ook van al het verdere debiteurenbeheer.

Hoe werkt factoring?

Een ondernemer die gebruik maakt van factoring ontvangt vrijwel direct nadat de factuur verstuurd is het factuurbedrag uitgekeerd. Vervolgens wacht het factoringbedrijf op de uitbetaling van de klant en verzorgt waar nodig het debiteurenbeheer.

In veel gevallen wordt niet 100% van het factuurbedrag uitgekeerd maar worden de kosten van de factoring dienstverlening ingehouden.

Is factoring ook geschikt voor zzp’ers en freelancers?

Voor elke ondernemer kan factoring interessant zijn. Wel verschillen de specifieke eisen aan een factoring constructie per soort ondernemer. Zzp’ers en freelancers willen over het algemeen niet vastzitten aan een lang contract met een factoring bedrijf. Met een flexibel contract zijn zzp’ers en freelancers instaat om zelf te bepalen welke facturen sneller worden uitbetaald en welke niet. In Nederland zijn verschillende factoring bedrijven actief, elk met een eigen werkwijze en doelgroep. Hierdoor is er voor elke ondernemer een juiste factoring constructie te vinden.

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf dat gespecialiseerd is in factoring voor zzp’ers en freelancers. Wij betalen facturen binnen 3 werkdagen uit en onze contracten bieden optimale flexibiliteit. Kijk voor meer informatie op www.freelancefactoring.com.

0/5 (0 Reviews)