De arbeidsmarktperspectieven voor mbo’ers die dit jaar aan een opleiding beginnen, zijn gunstig. Vooral de mbo’ers die een opleiding kiezen in de technische hoek, lijken de komende jaren veel kans te maken om in de sector van hun studiekeuze stage te lopen en uiteindelijk aan de slag te gaan zegt de nieuwspagina NU.nl.

Verandering van loondienst naar zzp’er

Ook de zorg wordt genoemd als een branche waarin de komende tijd veel werkmogelijkheden zijn. Binnen de zorg en de techniek zien we de laatste jaren veel zzp’ers terug. Enerzijds zien we veel zzp’ers terug die door hun ervarenheid toe zijn aan een nieuwe uitdaging. Door het ondernemerschap in te stappen hebben zij zelf de keuzevrijheid in welke opdrachten zij graag aanpakken en welke niet. Ook het bepalen van eigen tijden wordt als een groot voordeel beschouwd, aldus ZZP Nederland.

Anderzijds zien we ook veel zzp’ers terug die gedwongen in het ondernemerschap belanden. Bedrijven verminderen het aantal werkzame mensen in de zorg in loondienst, maar bieden de mogelijkheid om terug te komen als zzp’er.

Wil jij ook niet wachten op een betalingstermijn?

Of je de keuze voor het ondernemerschap hebt gemaakt of niet, er verandert een hoop als je zzp’er wordt. Een van deze veranderingen is het verliezen van een vaste dag dat jij je loon ontvangt. Als zzp’er maak je zelf een factuur op over het aantal uur dat je gewerkt hebt tegen het afgesproken uurtarief en daarna dien je te wachten totdat deze factuur betaald wordt.

Een gemiddelde betalingstermijn in Nederland ligt rond de 30 á 35 dagen. Dit betekent dat je als zzp’er deze betalingstermijn moet overbruggen, voordat je beschikking hebt over je geld. Wil je hier liever niet op wachten en wil jij je geld ontvangen zodra de factuur de deur uit gaat? Dat is mogelijk door gebruik te maken van factoring.

factoring zzp

Factoring in de bouw

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald. Hierdoor kan je voor jezelf een ”vaste loon dag” in de maand creëren. Een ander voordeel is dat je tijd bespaart. Het debiteurenbeheer is namelijk ook een taak die bij het ondernemerschap komt kijken. Op het moment dat je een factuur verstuurd moet je zelf in de gaten te houden of deze op tijd betaald wordt. Als deze niet op tijd betaald wordt dan is het tijd om het debiteurenbeheer te starten. Denk hierbij aan het versturen van een herinnering of het na bellen met de vraag wanneer de factuur betaald gaat worden. Dit zijn taken die vaak veel tijd kosten en die je zorgvuldig bij moet houden.

Op het moment dat je gebruik maakt van factoring profiteer je van het voordeel dat je het debiteurenbeheer niet meer zelf hoeft uit te voeren. FreelanceFactoring voert het debiteurenbeheer op een nette en professionele manier voor je uit.

Wil jij de stap maken om zzp’er in de techniek te worden, maar wil je wél een directe betaling van je factuur ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact Vraag een vrijblijvende offerte aan