Wat kun je doen om je facturen eerder betaald te krijgen?

De betalingstermijn kan een doorn in het oog zijn voor jou, als ondernemer. Je wilt natuurlijk dat je facturen zo snel mogelijk betaald worden, zodat jij door kan met hetgeen wat jij het liefste doet: ondernemen! Wij geven je 5 tips om je factuur eerder betaald te krijgen.

Tips om je facturen sneller betaald te krijgen

Wij geven je 3 tips die je zelf toe kan passen om je facturen eerder betaald te krijgen.

  • Tip 1: Factureer op tijd
    Het opmaken van een factuur behoort vaak niet tot de favoriete bezigheid van ondernemers. Toch is het wel aan te raden een factuur zo snel mogelijk op te maken en uit te sturen, want iedere dag dat jij hiermee wacht is een dag die jij later uitbetaald krijgt.
  • Tip 2: Controleer of je factuur goed is aangekomen
    Het voelt misschien als tijdverspilling, maar het is aan te raden om na te gaan of je factuur goed is aangekomen. Hierdoor voorkom je dat je achteraf te horen krijgt dat de factuur niet naar de juiste persoon is gestuurd of dat er bepaalde informatie mist op de factuur. Een telefoontje van een paar minuten kan je dagenlang extra wachttijd besparen.
  • Tip 3: Begin op tijd met het debiteurenbeheer
    Als je factuur niet op tijd betaald wordt, wacht dan niet te lang met het het starten van het debiteurenbeheer. Iedere dag dat jij later begint met het debiteurenbeheer is een dag dat jij later betaald krijgt en dat is enorm zonde!

Je facturen direct betaald met factoring!

Wil je geen tijd kwijt zijn om je facturen sneller betaald te krijgen? Dan biedt factoring een oplossing! Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald. Het factoringbedrijf wacht op de afgesproken betalingstermijn die jij met je opdrachtgever hebt afgesproken.

 

Factoring proces visual. Hoe gaat het voorfinancieren in zijn werk?

FreelanceFactoring; gespecialiseerd in ZZP facturen

Wil je gebruik maken van factoring? FreelanceFactoring biedt factoring aan voor ZZP’ers! Wij financieren ZZP facturen voor én nemen het debiteurenbeheer over en verzekeren het faillissementsrisico. Zo blijf jij jouw facturen de baas!

Probeer ons uit met één factuur!

FreelanceFactoring biedt een flexibele dienstverlening. Dat betekent dat je zelf bepaalt welke facturen je wel en welke facturen je niet via factoring wilt laten verlopen. Hierdoor probeer je factoring gemakkelijk uit met één factuur!

Vraag een vrijblijvende offerte aan