Factuur financiering betekent dat je op basis van je facturen een financiering ontvangt. Waar je normaliter 30 tot 60 dagen op je geld moet wachten, ontvang je door gebruik te maken van factuur financiering je geld binnen enkele uren.

Wat is factuur financiering?

Factuur financiering is een ander woord voor factoring. Dit is een dienstverlening waarbij jouw facturen, ongeacht de betalingstermijn die je hebt afgesproken met de opdrachtgever, binnen enkele uren betaald wordt.

De voordelen van factuur financiering

Het grote voordeel van factuur financiering is dat je door deze vorm van financiering geen schuld op de balans aangaat. Je ontvangt je eigen geld, alleen wat eerder dan verwacht. Dit maakt factuur financiering ook een prima vorm om te combineren met andere financieringen.

Hoe werkt het financieren van facturen?

Het proces van het financieren van facturen werkt als volgt:

 • Stap 1
  Jij maakt je factuur op, zoals je gewend bent. Het enige puntje dat je verandert op de factuur is het rekeningnummer. Je vervangt je eigen rekeningnummer namelijk door die van het factoringbedrijf.
 • Stap 2
  Je stuurt je factuur op naar het factoringbedrijf. Het factoringbedrijf stuurt de factuur naar je opdrachtgever en betaalt jouw factuur uit.
 • Stap 3
  Binnen 24 uur ontvang jij het geld op je rekening. Om de administratieve afhandeling van de factuur hoef jij je geen zorgen meer te maken, want dat doet het factoringbedrijf voor je.
 • Stap 4
  Je opdrachtgever betaalt de factuur aan het factoringbedrijf.

factoring zzp

Kan ik mijn facturen laten financieren?

Om je facturen te laten financieren zijn er enkele voorwaarden waar je aan moet voldoen. Wij sommen deze voor je op:

 • Je opdrachtgever moet kredietwaardig zijn.
 • Je bedrijf moet een Nederlandse entiteit hebben.
 • Je factuur is gericht aan een bedrijf (particulieren facturen kunnen helaas niet in behandeling worden genomen).
 • Je factureert achteraf.

Probeer ons uit met één factuur

Wil je factoring eens uitproberen met één factuur? Dat kan bij FreelanceFactoring! Wij bieden een flexibele dienstverlening aan, waarbij jij zelf bepaalt welke facturen je wel of niet via factoring laat verlopen. Hierdoor kan je factoring op afroep gebruiken en zelfs een keertje uitproberen.