Wil je ook meer financiële ruimte in december? December is een gezellige, maar ook een dure maand! Denk maar eens aan de cadeautjes voor onder de kerstboom en de kerstboodschappen die weer in huis gehaald moeten worden. Het is ook de maand waarin de administratie voor het jaar afgesloten gaat worden, de dertiende maand uitbetaald wordt en de cadeaus voor de zakenrelaties weer in huis gehaald worden. Wat extra liquiditeit in deze maand kan vaak geen kwaad. Ben jij benieuwd hoe jij wat meer financiële ruimte creëert in deze feestelijke maand? Lees hier onze vier tips!

Tip 1: Factureer tijdig

Zorg ervoor dat je administratie op orde is en dat je op tijd factureert. Houd hierbij rekening met de betalingstermijnen van jouw debiteuren. Stel dat je debiteur een betalingstermijn van 30 dagen hanteert dien je in november al te factureren. Iedere dag dat jij later factureert is een dag dat jij later betaald krijgt. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee en factureer direct op het moment dat je mag factureren.

Tip 2: Factureer op de goede manier

Er is een kleine checklist met punten die ervoor zorgen dat jouw factuur niet onnodig te laat betaald wordt. Dit is de checklist:

  • Klopt mijn factuur? In geval van copy/paste zien we geregeld terug dat bijvoorbeeld de maand niet klopt of het aantal uren niet is aangepast. Controleer je factuur dus op juistheid.
  • Wilt mijn opdrachtgever nog een onderbouwing ontvangen? Denk hierbij aan een getekende offerte of bijvoorbeeld een urenstaat.
  • Stuur ik mijn factuur naar de juiste persoon toe? Vaak is jouw contactpersoon niet degene die de facturen verwerkt. Voorkom dat je factuur onnodig lang in de mailbox van iemand blijft zwerven die er niets mee doet, maar stuur je factuur direct naar de juiste persoon toe.

Tip: bel na of je factuur in goede is ontvangen. Controleer direct de bovenstaande punten, zodat je dit direct kan aanpassen mocht dat nodig zijn.

Tip 3: Maak een spaarpotje

Spaar door het jaar heen alvast voor een extraatje, zodat jij alle bijkomende kosten gemakkelijk kan dragen in de decembermaand. Maak met jezelf de afspraak dat je van elke factuur die betaald wordt een bepaald percentage apart zet of spaar een bedrag per maand.

Tip 4: Factoring

Zitten jouw facturen ‘vast’ in betalingstermijnen en wil je meer financiële ruimte in december creëren? Dan biedt factoring een oplossing. FreelanceFactoring betaalt jouw facturen, na goedkeuring van je aanvraag, binnen 24 uur uit. Daarnaast wordt het debiteurenbeheer van de ingediende facturen overgenomen en het faillissementsrisico afgedekt. Dit biedt niet alleen meer financiële ruimte, maar ook een stukje zekerheid en gemak!

Probeer het al uit met één factuur

FreelanceFactoring is een factoring specialist voor de ZZP’er en het klein MKB. Dagelijks helpen wij ondernemers met het voorfinancieren van facturen. Wij denken mee met onze klanten en bieden maatwerk. Wil je meer informatie ontvangen of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op!

Contact Offerte aanvragen