FreelanceFactoring als eerste factoringbedrijf op tv in crossmediale campagne

Deze week is FreelanceFactoring als eerste factoringbedrijf te zien op nationale televisie met een tv-commercial. In de commercial spreekt een viertal freelancers uit verschillende branches zich uit over de voor- en nadelen van freelancen. Eén van de nadelen – het lang wachten op de uitbetaling van facturen – is op te lossen door de diensten van FreelanceFactoring. Zij betalen facturen van freelancers binnen 24 uur aan ze uit en wachten voor hen de betalingstermijn van de klant af. De tv-commercial is onderdeel van een grote crossmediale campagne.

De campagne

In de campagne staan de freelancers centraal. FreelanceFactoring bedient zzp’ers in heel veel verschillende branches, voor de campagne zijn er 4 uitgekozen. De freelancers vertellen wat ze fijn vinden aan het zelfstandig zijn, maar ook wat ze er minder aan vinden. Vooral de financiële kant van de zaak blijkt vaak lastig. De administratie, het debiteurenbeheer en het wachten op de betalingstermijn van facturen zijn veel voorkomende uitdagingen in het leven van de freelancers. FreelanceFactoring is voor veel freelancers een oplossing met de diensten die ze aanbieden.

Ook online en op radio gaat FreelanceFactoring veel te horen en zien zijn de komende tijd. En dat is nodig in deze tijd, aldus Igor Meijs, eigenaar FreelanceFactoring: “We merken dat veel freelancers en zelfstandigen juist in deze tijd veel behoefte hebben aan snelheid en zekerheid. En die bieden wij. Factoring is nog relatief onbekend in Nederland, daarom is dit een uitgelezen moment om naar voren te treden met onze dienst en freelancers te helpen. Door ze binnen 24 uur uit te betalen, krijgen ze hun vrijheid weer terug”

Over factoring

De belangrijkste dienst van FreelanceFactoring zit in de naam; factoring. In een notendop werkt dat als volgt: een freelancer verstuurt normaliter zijn of haar factuur naar de klant. Deze hanteren hun eigen betalingstermijnen van 30, 60 en soms wel 90 dagen. De freelancers moet daardoor dus vaak lang wachten op hun geld, wat soms zorgt voor problemen bij de volgende opdracht. FreelanceFactoring lost dat op door de openstaande factuur binnen 24 uur aan de freelancer uit te betalen. FreelanceFactoring rekent daarvoor een kleine percentage van het factuurbedrag en in ruil daarvoor wachten zij dus op de betalingstermijn, in plaats van de freelancer. Ook het debiteurenbeheer is iets waar de freelancer geen omkijken meer naar heeft; FreelanceFactoring belt de facturen na waar nodig en neemt tevens het faillissementsrisico over. Gaat de klant van de freelancer failliet, dan is het risico dus voor FreelanceFactoring. Al met al een risico- en zorgeloze oplossing voor freelancers die juist in deze tijden van pas kan komen.

Over FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is in 2012 opgericht. Sinds 2016 werkt een team van 20 jonge, ambitieuze mensen aan het Oostplein in de havenstad Rotterdam om ervoor te zorgen dat hun door kunnen gaan met ontspannen ondernemen en leven.