Vandaag is Rami aan het woord! Rami vertelt hoe zijn werkervaring bij FreelanceFactoring is. Wil jij ook werken bij FreelanceFactoring?

Bekijk onze openstaande vacatures

 

Mijn favoriete gespreksonderwerp met collega’s tijdens de pauze

“Ik praat graag met een aantal collega’s over voetbal. Mijn voetbalclub is Feyenoord, ik heb een paar collega’s die voor Ajax en PSV zijn. Dan is het gewoon leuk om elkaar uit te dagen. Maar het gaat niet alleen over voetbal; Bureau Rotterdam, het programma waarin Ewout Genemans meeloopt met de Rotterdamse politie, bespreken we ook graag. Verder speel ik graag een potje tafeltennis na de lunch of tegen het einde van de dag. We dagen elkaar daarin uit: wie wint de weekchallenge?
Ik had ooit ook wel mijn playstation een tijdje hier staan, maar we kwamen erachter dat we het toch fijner vinden om tussen de middag te bewegen, door tafeltennis of een wandeling. Dus de Playstation heb ik inmiddels weer naar huis meegenomen.”

Het meest waardevolle wat ik hier heb geleerd

“Ik denk dat ik inzicht heb gekregen in DISC. Niet zozeer in mijn eigen profiel, want ik had voor mezelf wel een beeld hoe ik in elkaar zit en waar mijn ontwikkelpunten zitten. Maar ik vond het heel waardevol om te leren hoe anderen in elkaar zitten. Omdat je dan veel beter leert te levellen en communiceren met je collega’s en klanten.
Iedereen wil wel eens iets voor elkaar krijgen. Als je inzicht hebt in het karakter en de eigenschappen van de ander leer je hoe je daarmee om kunt gaan. Ik ben bijvoorbeeld rood en blauw van mezelf, dat maakt me vaak best direct. Als ik dat doe bij iemand die groener is, kan diegene zich vaak in de schulp trekken. Hoe mensen met een andere benadering nog beter kan bereiken, dat heb ik echt hiér geleerd.”

Ik ga blij naar huis als…

“Er zijn bij mij een aantal dingen waar ik blij van word. Uiteraard als de salesdoelen behaald zijn: als er nieuwe klanten aangesloten worden er nieuwe omzet gegenereerd wordt uit de huidige relaties. Als we dat halen, zowel ik zelf als met het team, dan word ik daar heel vrolijk van.
Even los daarvan vind ik de uitjes ook heel leuk. Zo zijn we onlangs met elkaar naar een escape room gegaan en dat werd afgesloten met een etentje. Dat vind ik waardevol, je leert elkaar buiten het werk kennen en daardoor kan je uiteindelijk ook makkelijker samenwerken. Daarin word ik hier ook gefaciliteerd: die escape room heb ik zelf aangedragen bij onze salesmanager. Er wordt hier dan ook echt naar me geluisterd en met een goed idee wordt altijd wat gedaan.” 

Hoe merk je dat Freelancefactoring betrokken is bij jou?

“Allereerst doordat er veel één op één gesprekken zijn: samen kijk je naar je persoonlijke ontwikkeling.
Maar ook als er privé iets is, is daar ruimte voor. Ik zit nu zelf in de drukte van mijn verhuizing. Gelukkig krijg ik ruimte om gewoon vrij te nemen. Als mijn dagen op zijn, kan ik onbetaald verlof opnemen. En als ik tijdens werkuren moet bellen met de notaris of de hypotheekadviseur, vinden ze dat hier niet erg. Ik kan gewoon in een hokje zitten en er is ruimte om dat soort privézaken op het werk te regelen. Dat geeft rust.”

Wat maakt je trots op je werk?

“Ik ben sowieso trots dat ik hier kansen krijg. En dat als ik die pak er ook weer nieuwe kansen ontstaan. Ik ervaar hier het vertrouwen en kan mijn eigen werk zelf goed inrichten. Een mooi voorbeeld: ik ben aangesloten bij de evenementen van de young business club van Excelsior. Dat vind ik heel erg leuk. Ik was laatst ook bij onze business seats bij Excelsior-Sparta, mooi om te zien dat ze in de laatste minuut de overwinning eruit trokken. En binnenkort is er vanuit de business club een bedrijfsbezoek. Er gebeurt daar veel en het is een interessant netwerk om te benutten.”

Wat is het meest bijzondere moment dat je de afgelopen maand hebt meegemaakt in je werk? 

“Dat zijn er een paar. Wat ik heel leuk vond was ons tienjarige jubileum. We hadden een heel mooi dagprogramma en gingen uiteindelijk bij restaurant Joelia dineren dat een Michelinster heeft! – dineren. Doordat er een stroomstoring was, aten we volledig in het donker! Dat was echt een hele bijzondere ervaring.
Wat voor mij persoonlijk ook bijzonder was, was de eerste klant die ik aansloot. Het gevoel dat je hebt opgepikt hoe het in deze business werkt, dat je de werkwijze hebt eigen gemaakt en dan succes boekt, dat was wel heel erg mooi. Ook het binnenhalen van een nieuwe top-10 klant was erg mooi.” 

Tot slot? 

“Wat ik nog niet heb genoemd is het contact met de collega’s buiten het salesteam. Ik ervaar het contact met de collega’s van bijvoorbeeld operations, marketing of finance ook als heel leuk. Maar je kan hier ook gewoon bij de directeuren naar binnen gaan. Je hoeft hier niet tot in details iedereens privéleven te kennen, maar het is wel zo dat je hier iedereen kent en een gesprek aan gaat. Dat is ook echt wel een onderdeel van de cultuur. En dat is eigenlijk best bijzonder!”