Als ZZP’er kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Je hebt natuurlijk je bedrijfsmiddelen die je aan moet schaffen, maar ook kosten voor verzekeringen en bijvoorbeeld pensioen kunnen een kostenpost worden die behoorlijk uit kan groeien. Er zijn verschillende vormen van ZZP financiering waar je gebruik van kan maken als je bepaalde kosten wilt financieren of je bedrijf wilt laten groeien. In dit artikel vertellen wij meer over ZZP financiering.

Welke soorten ZZP financiering zijn er?

Er zijn verschillende soorten van ZZP financiering. Wij lichten er een aantal toe:

 • Geld lenen van familie en vrienden
  Wellicht heb jij familie of vrienden die je graag financieel willen ondersteunen en hiermee dus willen investeren in je onderneming. Deze vorm van financiering kan je samen met het familielid of vriend samenstellen naar een voor beiden werkende vorm.
 • Banklening
  Ook voor ZZP’ers is het mogelijk om een lening aan te vragen bij de bank. Het is hierbij wel belangrijk dat je aan de voorwaardes voldoet die de bank stelt. Door de strenge voorwaarden is het niet voor iedere ZZP’er haalbaar om een banklening af te sluiten.
 • Leasing
  Het is mogelijk om bedrijfsmiddelen te financieren door middel van leasing. Er zijn twee vormen van leasing van elkaar te onderscheiden. Bij financial lease sluit je een lening af, waarbij je eigenaar wordt van het bedrijfsmiddel en het bedrag in termijnen terugbetaald. Bij operational lease blijft de lease organisatie eigenaar en huur jij als het ware het bedrijfsmiddel van hen.
 • Microkrediet
  Er zijn verschillende aanbieders van microkrediet in de markt te vinden. Een microkrediet is af te sluiten bij een bank, maar ook bij verschillende alternatieve financiers. Een microkrediet is een zakelijke lening tot maximaal €50.000,-.
 • Factoring
  Door gebruik te maken van factoring worden facturen direct uitbetaald. Het factoring bedrijf neemt hierna de afgesproken betalingstermijn die jij met je klant hebt gemaakt over. Hierdoor beschik jij direct over geld wat je in kan zetten om bedrijfsmiddelen aan te schaffen en je bedrijf verder te laten groeien.

Wat zijn de voordelen van ZZP financiering?

ZZP financiering is in te zetten voor ondernemers die een relatief laag bedrag willen financieren (t.o.v. bijvoorbeeld een lening van een corporate organisatie) en bedrijven die nog niet zolang bestaan. Waar een banklening soms lastig is om af te sluiten als ZZP’er zijn er meerdere vormen van financiering in de markt te vinden die wél beschikbaar zijn voor de kleinere ondernemer. Het voordeel van ZZP financiering ligt er dan ook in dat er mogelijkheden zijn voor ieder formaat ondernemer.

Factoring, de beste ZZP financiering

Wat houdt factoring in?

Door gebruik te maken van factoring worden facturen, ongeacht de betalingstermijn die jij met je klant hebt afgesproken, direct aan je uitbetaald. Dit zorgt ervoor dat jij direct beschikking hebt over het geld wat anders ‘vast’ zou zitten in een betalingstermijn. Het voordeel hiervan is dat je geen schuld aangaat op de balans, waardoor je de mogelijkheid hebt om meerdere financieringen naast elkaar te gebruiken.

Verkoop je facturen aan FreelanceFactoring

Het verkopen van je facturen, oftewel factoring, doe je natuurlijk bij FreelanceFactoring. FreelanceFactoring heeft al duizenden ondernemers geholpen met het verkopen van hun facturen. Daarnaast biedt FreelanceFactoring meer voordelen:

 • Het debiteurenbeheer wordt uit handen genomen
 • Je bent verzekerd tegen het faillissementsrisico
 • FreelanceFactoring biedt een flexibele dienstverlening aan, waarbij je al gebruik kan maken van factoring bij de verkoop van één factuur
Offerte aanvragen