Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.7/5 uit 69 reviews
zzp'er aan het werk in de bouw | ZZP financiering

Vraag hier een gratis kredietcheck aan

Customer care Meerte

Myrte Datema

Business Development Manager

Factuur. Klik. Geregeld.

Ontvang binnen 1 werkdag reactie

Vul hier je gegevens in

Wat is een kredietcheck?

FreelanceFactoring legt uit

Een kredietcheck is een controle van de financiële positie van je klant. Of met andere woorden: je checkt de kredietwaardigheid van een bedrijf.

Waarom een kredietcheck belangrijk is?

Vooral voor ondernemers die een factuur versturen na het leveren van een dienst of product is een kredietcheck een essentieel onderdeel van het ondernemerschap. Bij achteraf facturatie loop je als ondernemer een risico op onbetaalde facturen. Onbetaalde facturen kunnen leiden tot afschrijvingen, cashflow problemen en in het uiterste geval – het faillissement van je onderneming. Dit risico wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden.

Vrolijke man werkend op zijn laptop

Hoe ga je om met de uitkomst van een kredietcheck?

Beoordeel het risico dat je onderneming loopt

Zodra je een kredietcheck hebt gedaan kan je inschatten in hoeverre je klant in staat is om jouw factuur uiteindelijk te betalen. Voorzie je geen risico dan kan je achteraf factureren, maar zie je wel een verhoogd risico dan kan je preventief wat voorzorgsmaatregelen nemen.

Een verhoogd risico hoeft namelijk niet te betekenen dat je geen zaken met deze klant kan doen, maar wat extra voorzichtigheid is wel geboden. Dit kan je doen door gedeeltelijk of geheel vooraf te factureren. Bij klanten waar je een gemiddeld risico ziet kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gedeeltelijke vooraf facturatie, maar bij klanten met een hoog risico kan je ervoor kiezen geheel vooraf te factureren. Gaat je klant hier niet mee akkoord? Denk er dan goed over na of je met deze klant in zee wilt gaan.

Man drinkt koffie terwijl hij zorgeloos uit het raam kijkt

Heb je al aan factoring gedacht?

Door gebruik te maken van factoring worden jouw klanten automatisch gecontroleerd op de kredietwaardigheid. Een goede kredietwaardigheid is namelijk de belangrijkste voorwaarde om gebruik te kunnen maken van factoring.