Ketenfinanciering, ook wel reverse factoring genoemd, is een vorm van factoring waarbij de opdrachtgever een goedkeuring geeft op een factuur. Hierna kan jij als ondernemer uitstaande facturen laten factoren. De naam ketenfinanciering wordt gebruikt doordat veel ondernemers te maken hebben met wisselende betalingstermijn voor hun leveranciers en klanten. Hierdoor komen ondernemers in een financiële spagaat terecht. Als voorbeeld je leveranciers moeten binnen 14 dagen betaald worden, terwijl jouw klanten pas na 30 dagen betalen. Door gebruik te maken van ketenfinanciering voorkom je deze financiële spagaat en hier heeft iedere onderneming in de keten profijt van.

Hoe werkt ketenfinanciering?

Jouw klant geeft een akkoord op de factuur, waarna jij de factuur kan verkopen aan een ”factor”. Een factor is vaak een bank of een factoringorganisatie. De factor betaald jouw factuur, vaak al binnen 24 uur uit. De betalingstermijn van je klant wacht de factor af. Uiteindelijk betaald jouw klant de factor om de cirkel weer rond te maken.

De voordelen van ketenfinanciering

  • Een snellere betaling van je uitstaande facturen heeft een positief effect op je cashflow vergroot je werkkapitaal.
  • Jouw financiële situatie versterkt waardoor jouw klant minder risico loopt dat jij niet kan leveren.
  • Informatiedeling binnen de keten wat zorgt voor o.a. een betere planning, lagere voorraden en betere bezettingsgraden.

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring biedt een combinatie van reverse en american factoring aan. Bij FreelanceFactoring heb je de mogelijkheid om je goedgekeurde factuur te verkopen. FreelanceFactoring betaald jouw factuur binnen 24 uur aan je uit en wacht daarna op de betalingstermijn van je klant. Twee grote voordelen die FreelanceFactoring verder levert zijn de overname van het debiteurenbeheer en de verzekering tegen het risico op faillissement.

Daarnaast is het bij FreelanceFactoring mogelijk om zelf te bepalen welke facturen je indient. Het is hierdoor zelfs mogelijk om factoring in te zetten voor één factuur. De kosten betaal je ook per factuur, waardoor je nooit betaald voor een dienst die je eigenlijk niet gebruikt.

Meer informatie over FreelanceFactoring? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.