Debiteurenfinanciering is een vorm van financiering gebaseerd op het uitstaande debiteurensaldo. Het debiteurensaldo kan behoorlijk oplopen door lange betalingstermijnen of door bijvoorbeeld een snelle groei van je onderneming waarbij je meer facturen uit gaat sturen. Het geld in kas raakt op. Hierdoor kan je in een financiële spagaat terecht komen, waarbij het steeds lastiger wordt om bijvoorbeeld inkopen te doen, personeel te betalen of om gewoonweg te leven. Debiteurenfinanciering wordt ook wel factoring genoemd.

Debiteurenfinanciering is een vorm van financiering waarbij facturen worden voorgefinancierd door een factoringmaatschappij. Door gebruik te maken van debiteurenfinanciering heb je direct beschikking over je liquide middelen. Deze middelen kan je dus meteen inzetten om de benodigde uitgaven te maken.

Een aantal voordelen van debiteurenfinanciering:

  •  Financier je onderneming zonder schuld aan te gaan. Het geld wat je ontvangt is immers je eigen verdiende geld. Je ontvangt het echter wat eerder dan gepland.
  • Je hebt geen omkijken meer naar de administratieve afhandeling van de factuur die je hebt ingestuurd. FreelanceFactoring neemt namelijk het debiteurenbeheer over.
  • Verzeker je facturen tegen het faillissementsrisico van je klant. Door gebruik te maken van onze dienstverlening zijn jouw facturen verzekerd. Hierdoor kan je zorgeloos ondernemen!

Kan ik gebruik maken van debiteurenfinanciering?

Als je ondernemer bent en je stuurt facturen uit op basis van afgeronde diensten of producten kan je in aanmerking komen om gebruik te maken van de dienst van FreelanceFactoring. Een belangrijke voorwaarde waar je aan moet voldoen is, de kredietwaardigheid van je opdrachtgever. De kredietwaardigheid van je opdrachtgever wordt gecontroleerd door middel van een kredietverzekeraar. Als wij een akkoord krijgen op de kredietwaardigheid is de kans groot dat wij je van dienst kunnen zijn.

Neem gerust contact met ons op als je benieuwd bent of jij gebruik kan maken van factoring. Wij helpen je graag verder en denken graag met je mee naar een passende factoring oplossing.

Contact Offerte aanvragen