Heb jij er weleens over nagedacht om je facturen voor te laten financieren? Een betalingstermijn kan een doorn in het oog vormen voor een ondernemer. Gemiddeld ligt een betalingstermijn in Nederland rond de 30 dagen. Een betalingstermijn kan voor jou als ondernemer problemen met je cashflow veroorzaken en een oplopend debiteurensaldo kan de groei van je bedrijf belemmeren.

Zorg er zelf voor dat je facturen zo snel mogelijk betaald worden

Je hebt zelf de mogelijkheid om aan een aantal knoppen te draaien om voor een snellere betaling van je facturen te zorgen. Dat begint al bij de opmaak van je factuur. Zorg ervoor dat alle benodigde gegevens op de factuur staan en dat je factuur overzichtelijk is opgemaakt. Verstuur je factuur daarna naar de juiste persoon en vraag om een ontvangstbevestiging of bel na of de factuur in goede is aangekomen. Je monitort hierna zorgvuldig of de factuur binnen de betalingstermijn wordt betaald. Bij een niet tijdige betaling dien je het debiteurenbeheer op te starten. Doe dit op tijd, want iedere dag dat je later met het debiteurenbeheer start is een dag dat je later betaald wordt.

Voorfinancieren facturen = factoring

Wil je niet meer wachten op de betalingstermijn van je opdrachtgever? Maak dan gebruik van factoring. Jouw facturen worden dan direct uitbetaald, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Een van de voordelen van factoring is dat je geen omkijken meer hebt naar het debiteurenbeheer. Dit doen wij namelijk voor je. Wij versturen je factuur, monitoren de betaling en nemen waar nodig actie. Een ander voordeel is dat je geniet van een stukje zekerheid. Het risico op faillissement van je klanten is namelijk verzekerd.

Gebruik maken van factoring

Wil je gebruik maken van factoring? Wij bekijken graag voor je of wij van dienst kunnen zijn. Hoe wij dat doen is als volgt. De belangrijkste voorwaarde om gebruik te maken van factoring is de kredietwaardigheid van jouw klant. Wij beoordelen dat niet zelf, maar maken hierbij gebruik van de expertise van een externe kredietverzekering. Vanuit de kredietverzekering krijgen wij rood of groen licht. Bij groen licht kunnen wij je verder helpen en stellen wij een vrijblijvende maat offerte voor je op.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Contact Offerte aanvragen