Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.7/5 uit 69 reviews
Factoring

Factoring versus

Zakelijke lening

Wat is een zakelijke lening?

De voor én nadelen

Een zakelijke lening sluit je vandaag de dag niet meer alleen af bij de bank. Er zijn veel zelfstandige kredietverstrekkers in de markt waar je tegenwoordig bij terecht kunt. Maar wat is een zakelijke lening precies? Wat zijn de voor én nadelen? En waar moet je rekening mee houden?

Deze vorm van financiering is voor ondernemers die op zoek zijn naar lening waarmee ze op korte termijn kunnen investeren. Je ontvangt het geleende bedrag in één keer op je rekening, maar hier staan wel wat voorwaarden tegenover. Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen.

Vrouw ligt op de grond omringd met geld van haar zakelijke lening

De voordelen

van een zakelijke lening

1
Je ontvangt het geleende bedrag in één keer Hierdoor kan je op korte termijn grote investeringen doen
2
Een zakelijke lening is flexibel Door het grote aantal aanbieders kan je zelf op zoek gaan naar de partij die het beste bij jou past
3
Snelle aanmeldprocedure Je sluit een lening al binnen enkele dagen af

De nadelen

van een zakelijke lening

Een zakelijke lening brengt risico’s met zich mee

Zo brengt iedere vorm van financiering een risico met zich mee. Bij deze lening ontvang je een hoog bedrag in één keer. Dit bedrag inclusief rente en bijkomende kosten moet je terugbetalen. Dit brengt risico’s met zich mee. Belangrijk is om er rekening mee te houden dat de kredietverstrekker vaak het recht heeft om beslag te leggen op dat waar je geïnvesteerd in hebt mocht je het bedrag niet meer terug kunnen betalen.

Niet voor startende ondernemers

Hoewel zakelijke leningen ook voor kleinere ondernemers beschikbaar is zijn de voorwaarden meestal wel dat je minstens 12 maanden ingeschreven moet staan bij de KVK en een minimale omzet van bijvoorbeeld €50.000,- euro op jaarbasis hebt. Dit maakt deze leningsvorm niet toegankelijk voor ondernemers die net gestart zijn óf ondernemers die een lagere omzet draaien.

Documentatie

Hoewel deze financiering snel geregeld is zijn er wel een aantal documenten die je moet aanleveren. Uiteraard is dit afhankelijk per kredietverstrekker, maar denk hierbij aan de basis documenten zoals kopie bankpas en ID, maar ook aan MT940 bestanden, jaarcijfers en soms zelf een businessplan.

Man drinkt koffie terwijl hij zorgeloos uit het raam kijkt

Zakelijke lening

versus factoring

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald. Dit betekent dat je eerder toegang hebt tot geld wat anders ”vast” zou zitten in facturen. Hierdoor ga je met het gebruik van factoring geen schuld aan op de balans. Dit is anders bij een lening waarbij je wél een schuld aangaat op je balans.

Hoewel je bij een lening in één keer toegang krijgt tot een bedrag wat jij met de kredietverstrekker overeen bent gekomen is dit bij factoring afhankelijk van de hoogte van de facturen die jij instuurt. Hierdoor heb je bij factoring niet te maken met lange looptijden en kan je opzeggen wanneer jij dat wilt. Dit is in tegenstelling tot een zakelijke lening waarbij je jezelf committeert voor een bepaalde periode, dit varieert vaak tussen de 6 en 24 maanden.

Man met telefoon in hand zoekt op wat een Zakelijke lening versus factoring is

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Of probeer ons uit met één factuur

  • Maandomzet
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vragen over factoring? Neem contact op met één van onze collega's!
Max

Max Bouman

Inside Sales