Wil je geld lenen voor je onderneming? Dan denk je waarschijnlijk als eerste aan een klassieke banklening. Een extra banklening afsluiten heeft wat voeten in de aarde. Een aanvraag voor een banklening moet namelijk goed verantwoord worden. Daarnaast duurt een dergelijk traject vaak enkele weken en je hebt daarbij geen garantie dat de bank je verder kan helpen. Er zijn ook andere opties om geld te lenen voor je bedrijf. Opties die misschien wat onbekender zijn, maar je mogelijk een betere oplossing kunnen bieden.

Geld lenen bedrijf met hulp van factoring

Een van deze opties is factoring. Factoring is een manier om je werkkapitaal te vergroten. Door gebruik te maken van factoring worden facturen, ongeacht de betalingstermijn, binnen 24 uur uitbetaald. Factoring biedt de mogelijkheid om geld te lenen voor je bedrijf zonder schuld aan te gaan, want het is jouw eigen geld waar je enkel eerder toegang tot hebt.

geld lenen factoringbedrijf

Voordelen van factoring ten opzichte van een bancaire financiering:

  • Door de directe vergroting van het werkkapitaal kunnen nieuwe investeringen sneller worden gedaan. Hierdoor heeft een onderneming sneller de mogelijkheid om te groeien.
  • Factoring biedt de mogelijkheid om kleinere bedragen te financieren. Een bank gaat voor dit soort bedragen geen lening aan.
  • Het afsluiten van factoring gaat snel. Waar je met een banklening enkele weken kwijt bent is factoring vaak al binnen enkele dagen geregeld.
  • Door gebruik te maken van factoring ga je geen schuld aan op de balans. Vooral voor groeiende ondernemingen is dit een groot voordeel.

De werkwijze van factoring

De werkwijze is simpel. Zodra je klant bent geworden bij FreelanceFactoring krijg je toegang tot een eigen factoringportal. Binnen de factoringportal dien je gemakkelijk facturen in. Daarnaast heb je via de portal 24/7 in de statussen van je ingediende facturen. Na het indienen van je factuur wordt je factuur in de regel binnen 24 uur betaald. Mocht je factuur niet binnen de betalingstermijn betaald worden dan verzorgd FreelanceFactoring het debiteurenbeheer en ook het risico op faillissement is verzekerd.

Daarom kies je voor FreelanceFactoring

Bij FreelanceFactoring heb je een vaste accountmanager waar je terecht kan met al je vragen. Daarnaast geef je jouw facturen uit handen, maar verlies je geen overzicht door het gebruik van de factoringportal. FreelanceFactoring is een fintech organisatie, waarbij jij als klant centraal staat. Onze klanten scoren ons dan ook met een 9 en hier zijn we trots op.

Contact Offerte aanvragen