Steeds meer detacheringsbureau’s betalen ingehuurde interim-professionals pas op het moment dat de eindklant de factuur heeft voldaan. Vanuit het detacheringsbureau een logisch standpunt, want ook zij kunnen niet oneindig facturen blijven voorfinancieren. Voor de meeste zzp’ers is dit zeer vervelend, want zij zijn afhankelijk van de betaaltermijn van de eindopdrachtgever en kunnen hier zelf geen invloed op uitoefenen. Ook is het vaak onduidelijk wat de precieze betaaltermijn is omdat de interimmer zelf niet op de hoogte is van de afspraken tussen het detacheringsbureau en de eindopdrachtgever. In dit artikel lees je hoe factoring in een dergelijke situatie van dienst kan zijn.

Wat betekent dit voor jou als zzp’er?

Vanuit de opdrachtgever bekeken is het niet gek om pas te betalen op het moment dat de eindklant betaald. Soms moeten deze partijen 60 dagen of meer voorfinancieren en dat voor meerdere personen tegelijk. Dit kan zelfs bij financieel gezonde bedrijven voor tijdelijke liquiditeitsproblemen zorgen. Daarom wordt steeds vaker de betaaltermijn van de eindklant doorgeschoven naar de laatste partij in de keten; de zzp’er. Voor jou, als zzp’er, betekent dit dat je de gehele betalingstermijn van de eindklant moet uitzitten. Daarnaast ben je in deze situatie ook afhankelijk van de verwerkingssnelheid van het detacheringsbureau. De inkomende betaling moet worden geboekt en de uitgaande betaling moet worden klaargezet. Vaak kost alleen dit al 5 werkdagen. Er hangen een hoop onzekerheden voor de zzp’er in de lucht door deze constructie. Wat als de eindklant later betaald dan dat zij hadden aangegeven? Voert het detacheringbureau wel het debiteurenbeheer uit? Als zzp’er ben je de schakel tussen twee partijen. Dit kan het lastig maken om antwoorden op vragen als deze te verkrijgen.

Hoe kan factoring een oplossing bieden?

Niet meer werken voor het betreffende detacheringsbureau is in deze tijd vaak geen oplossing. Beter een opdracht met een lange betaaltermijn dan helemaal geen oplossing. Freelance Factoring biedt zzp’ers een constructieve oplossing door de betaaltermijn en het debiteurenbeheer over te nemen. Praktisch betekent dit dat je factuur binnen 24 uur door Freelance Factoring wordt uitbetaald. Vervolgens betaalt het detacheringsbureau de factuur aan Freelance Factoring. Als zzp’er ben je hierdoor niet meer afhankelijk van het betaalmoment van de opdrachtgever.

De voordelen van factoring

  • Direct beschikking over je geld.
  • Geen omkijken naar je debiteurenbeheer.
  • Het scheelt je ergernis, onzekerheid en eventuele liquiditeitsproblemen.
  • Je bent verzekerd voor het faillissementsrisico van je opdrachtgever.

Wil je meer weten over de dienstverlening of een vrijblijvende offerte opvragen? Kijk eens op www.freelancefactoring.com of bel naar 010-2262185. Wij helpen je graag verder!