Heb jij er weleens over nagedacht om je facturen voor te laten financieren? Dit kan met de dienstverlening factoring. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald. Zo blijf jij jouw facturen de baas!

Zo werkt het facturen voorfinancieren

Facturen voorfinancieren is een eenvoudig proces. Jij maakt je factuur op zoals je gewend bent. De enige aanpassing die je doet is het vervangen van je eigen rekeningnummer door die van het factoringbedrijf. De factuur upload je in het systeem van het factoringbedrijf, waarna jouw factuur na goedkeuring van je opdrachtgever direct betaald wordt.
De betalingstermijn wacht het factoringbedrijf af. Mocht de factuur niet binnen de betalingstermijn worden betaald, dan hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Het factoringbedrijf neemt namelijk het debiteurenbeheer over.

 

factoring zzp

 

De voordelen voor jouw bedrijf

Het grote voordeel van het voorfinancieren van facturen is dat je niet meer hoeft te wachten op de betalingstermijn van je opdrachtgever, maar dat je facturen direct uitbetaald worden. Er zijn echter meer voordelen te bedenken:

  • Géén debiteurenbeheer meer
    Voor de facturen die jij via factoring laat verlopen neemt het factoringbedrijf het debiteurenbeheer over. Dit betekent dat jij tijd overhoudt om je te focussen op het ondernemen zelf.
  • Faillissementsrisico is verzekerd
    Het factoringbedrijf verzekert alle ingediende facturen op het faillissementsrisico van de opdrachtgever. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de financiële situatie van je opdrachtgever.
  • Flexibele dienstverlening
    Jij bepaalt zelf welke facturen je wel en welke facturen je niet via factoring wilt laten verlopen. Hierdoor hou je zelf de regie over je facturatie en is factoring op afroep beschikbaar.

Je bedrijf groeit door je facturen voor te financieren

Doordat je direct beschikt over je geld kan je dit gelijk gebruiken om nieuwe investeringen te doen, zodat jouw bedrijf door blijft groeien. Daarnaast hou je, doordat het factoringbedrijf jouw debiteurenbeheer overneemt, meer tijd over voor het ondernemen zelf. Hierdoor kan je meer tijd besteden aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten.

Probeer ons uit met één factuur

Factoring is een flexibele dienstverlening. Jij bepaalt zelf welke facturen je wel en welke facturen je niet via factoring wilt laten verlopen. Hierdoor is het voorfinancieren van je factuur uit te proberen met één factuur.

Offerte aanvragen