Het uitbesteden van je debiteurenbeheer levert je niet alleen veel tijd op, maar kan ook een snellere betaling van je facturen betekenen. Het voeren van debiteurenbeheer is een tijdrovend klusje en is er eentje waar je zorgvuldig en effectief mee om dient te gaan. Op het moment dat je het debiteurenbeheer niet tijdig of niet effectief uitvoert zullen je facturen steeds later uitbetaald worden. Dat is zonde, want dit zorgt ervoor dat jij steeds later beschikking hebt over je liquide middelen.

Wat is debiteurenbeheer?

We beginnen met de vraag: “wat zijn debiteuren?” Debiteuren zijn klanten die jou moeten betalen. Het debiteurenbeheer is dus het beheren van openstaande facturen, waarbij het doel is dat de openstaande facturen betaal worden binnen de afgesproken betalingstermijn.

Goed debiteurenbeheer uitvoeren

Om goed debiteurenbeheer te voeren heb je een helder overzicht van je openstaande facturen nodig. Dagelijks dien je te controleren welke facturen er (nog) openstaan. Op deze manier kan je direct een passende actie uitvoeren op het moment dat een nieuwe factuur open komt te staan. Daarnaast kan je voor de facturen die nog openstaan een passende vervolg actie uitvoeren. Op het moment dat een factuur open komt te staan is het van belang deze zo spoedig mogelijk op je vizier te hebben. Als het zo is dat je hier pas een paar dagen later achterkomt dan betekent dit dat je factuur weer later uitbetaald wordt. Zonde, want je bent hierdoor eigenlijk een dief van je eigen portemonnee.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Kost het je teveel tijd om het debiteurenbeheer te voeren? Als je geen middelen hebt om een administrateur in loondienst aan te nemen kan je ervoor kiezen om je debiteurenbeheer uit te besteden. Niet alleen levert dit je tijd op, je profiteert ook nog eens van de ervaringen die het externe bedrijf heeft. Als je besluit om je debiteurenbeheer uit te besteden kan je naar partijen kijken die alleen het debiteurenbeheer overnemen, maar je kan ook je facturen uitbesteden aan een factoringmaatschappij zoals FreelanceFactoring. Wij betalen namelijk je facturen binnen 24 uur uit en nemen daarbij het bijbehorende debiteurenbeheer voor je over.

Hoe gaat dat precies in zijn werk? We leggen het uit in 5 stappen:

 • Je dient je factuur in in jouw persoonlijke factoringportal
 • De factuur wordt door ons automatisch verstuurd naar de opdrachtgever
 • Wij betalen de factuur aan jou uit in minder dan 24 uur na goedkeuring
 • Wanneer de factuur komt te vervallen betaald de debiteur het bedrag aan ons uit
 • Als de factuur de betalingstermijn overschrijd dan nemen wij contact op met de debiteur

Wat zijn de kosten van het uitbesteden van mijn debiteurenbeheer?

Er zijn veel verschillende kostenstructuren te vinden bij de uitbesteding van jouw debiteurenbeheer. Zo zijn er bedrijven die het debiteurenbeheer overnemen tegen een vast bedrag per maand, maar ook bedrijven die kosten rekenen per actie. Dus dan betaal je een prijs voor ieder telefoontje of mailtje. Daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken welke vorm het beste bij jouw onderneming past, zodat je niet onnodig veel kosten betaalt.

De voor- en nadelen van debiteurenbeheer uitbesteden

Er zijn verschillende voor- en nadelen te bedenken als het gaat om het uitbesteden van het debiteurenbeheer. Wij zetten ze voor je onder elkaar:

Voordelen:

 • Snel jouw geld op je rekening
 • Geen omkijken meer naar je debiteurenbeheer
 • Nooit zelf incassozaken regelen

Nadelen:

 • Het kost je geld
 • Minder persoonlijk contact met de opdrachtgever
 • Je kan 2 administratiestromen krijgen als je niet al je facturen voorfinanciert

Debiteurenbeheer uitbesteden aan FreelanceFactoring

Als je gebruik maakt van factoring bij FreelanceFactoring wordt ook jouw debiteurenbeheer overgenomen. Niet alleen krijg je dus je facturen direct uitbetaald ook heb je geen omkijken meer naar de financiële afhandeling van de factuur. Dit betekent dat je zorgeloos onderneemt, terwijl FreelanceFactoring de rest voor je doet!

Neem gerust contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen je graag verder.

Offerte aanvragen