Een andere benaming voor debiteurenverzekering is kredietverzekering. Beiden termen hoor je regelmatig terug in de ondernemerswereld. Het is een verzekering voor een risico die iedere ondernemer, welke facturen uitstuurt, loopt. Namelijk het risico op onbetaalde facturen.

Wat is een debiteurenverzekering?

Een debiteurenverzekering verzekerd je tegen schade die voortkomt uit debiteuren die hun facturen niet betalen. Het risico dat facturen niet betaald worden is een onderdeel van het ondernemersrisico, maar lang niet iedere ondernemer is zich bewust van de gevolgen hiervan. Een enkele, onbetaalde factuur is in sommige gevallen nog te overzien, maar wat als een debiteur niet meer betaald waar je meerdere facturen hebt openstaan?

Heb ik een debiteurenverzekering nodig?

Om te bekijken of je een debiteurenverzekering nodig hebt is het verstandig om een antwoord op de bovenstaande vraag te formulieren ”Wat als een debiteur niet meer betaald waar je meerdere facturen open hebt staan?” Tot welk bedrag kan dit oplopen? En heb je hiernaast dan nog voldoende inkomsten of een buffer om aan je verplichtingen te voldoen? Als dit krap wordt dan is een debiteurenverzekering het overwegen waard.

Hoe kan ik naast een debiteurenverzekering mijn debiteurenrisico verlagen?

Er zijn een aantal zaken die je zelf in de hand hebt om het debiteurenrisico zo laag mogelijk te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van een kredietwaardigheidscheck, voordat je zaken gaat doen met een nieuwe debiteur. Je bekijkt dan de financiële situatie van deze debiteur en op die manier kan je inschatten of de debiteur in staat is om jouw facturen straks te betalen.

Daarnaast is het bijhouden van een goed debiteurenbeheer essentieel om je debiteurenrisico zo laag mogelijk te houden. Het is hierbij belangrijk dat je tijdig start met het debiteurenbeheer en dit strak opvolgt. Lees hier meer over het bijhouden van een goed debiteurenbeheer.

FreelanceFactoring

Door gebruik te maken van factoring bij FreelanceFactoring zijn jouw facturen niet alleen voorzien van een debiteurenverzekering, maar worden deze ook binnen 24 uur uitbetaald. Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten op de betalingstermijn van je debiteuren! Klik hier als je meer informatie of een vrijblijvende offerte wilt ontvangen.