Betalingstermijnen klinken jou als ondernemer waarschijnlijk niet onbekend in de oren. Zodra je een factuur uitstuurt wacht jij de afgesproken betalingstermijn af. Dit kan 7 dagen zijn, maar het kan ook wel oplopen tot 45 of 60 dagen. Wil jij je facturen vooruit laten betalen? En niet meer wachten op de betalingstermijn? Wij vertellen je hoe.

Neem afscheid van je liquiditeitsproblemen

Een betalingstermijn kan voor liquiditeitsproblemen zorgen. Je hebt hard gewerkt en stuurt een factuur. Alleen het geld oftewel de liquide middelen – daar moet je op wachten. Maar wat als je het geld nu nodig hebt om je leverancier(s) te betalen, een nieuwe investering te doen of simpelweg om van te leven? Dan biedt het vooruit laten betalen van je facturen een antwoord.

Zo kun jij je facturen vooruit laten betalen

Hoe zou het zijn om je facturen op te sturen naar een organisatie die jouw facturen direct uitbetaald? Ongeacht de betalingstermijn die je afgesproken hebt met je klant. Als dat je goed in de oren klinkt, dan ben jij op zoek naar een factoring bedrijf.

Direct je facturen betaald met factoring

Factoring is een dienstverlening waarbij facturen van ondernemers direct worden uitbetaald. Dit betekent dus dat ondernemers die gebruik maken van factoring niet meer hoeven te wachten op de betalingstermijn die zij hebben afgesproken met hun opdrachtgever.

 

factoring zzp

 

De voordelen van het vooruitbetalen van je facturen

Het grootste voordeel van factoring is natuurlijk dat je factuur vooruit betaald wordt, maar door gebruik te maken van factoring profiteer je van meer voordelen:

  • Geen debiteurenbeheer
    FreelanceFactoring neemt je debiteurenbeheer over, waardoor jij de tijd overhoudt om je te focussen op het ondernemen zelf.
  • Geen faillissementsrisico
    Onderneem zorgeloos, want het risico dat je opdrachtgever failliet gaat is verzekerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je factuur wel betaald gaat worden mocht jouw opdrachtgever failliet gaan.
  • Flexibel gebruik van factoring
    Bij FreelanceFactoring bepaal je zelf welke facturen je wel en welke facturen je niet via factoring laat verlopen. Dit maakt factoring op afroep beschikbaar en kan je factoring zelfs eens uitproberen met één factuur!

Is factoring iets voor jouw bedrijf?

Heb jij interesse om je factuur via factoring te laten verlopen? Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen je graag met alle vragen die je hebt over het vooruit laten betalen van je factuur!

Probeer ons uit met één factuur

Offerte aanvragen