Een goede liquiditeit is belangrijk voor je onderneming, want het is een teken dat je onderneming financieel gezien gezond is. Een goede financiële gezondheid helpt je op het moment dat je jouw onderneming door wilt laten groeien. Je hebt meer financiële ruimte om investeringen te maken en staat ook in een betere positie als je bijvoorbeeld een lening af wilt sluiten.

5 manieren om je liquiditeit te verbeteren

 • Voer actief debiteurenbeheer
  Het debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel waarmee je jouw liquiditeit verbetert. Veel openstaande facturen zijn niet wenselijk voor je liquiditeit, want het is geld wat je nog niet daadwerkelijk als liquide middel op de bank hebt staan. Het voeren van actief debiteurenbeheer en het bijhouden van een strakke debiteurenadministratie gaat ervoor zorgen dat jouw liquiditeit verbetert.
 • Gebruik de juiste gegevens
  Vraag goed na naar wie je de factuur moet sturen, welke documentatie de klant bij de factuur wilt ontvangen en welke gegevens je op de factuur dient te vermelden. Er gaat veel tijd verloren als blijkt dat na het verstrijken van betalingstermijn de factuur niet naar de juiste persoon verstuurd is. Vooral bij grotere onderneming zie je dat de betalingstermijn weer opnieuw gaat lopen als de factuur juist is ingediend, zonde!
 • Stuur je factuur en herinneringen op tijd
  Stuur je factuur direct uit en als je factuur niet binnen de betalingstermijn wordt betaald onderneem dan direct actie. Iedere dag dat je een factuur of herinnering laten verstuurd is een dag dat jij later betaald wordt.
 • Spreek een duidelijke betaaltermijn af
  Spreek op voorhand een duidelijke betaaltermijn af met je klant. Als jij 7 dagen op je factuur vermeldt wilt dat niet zeggen dat dit de betalingstermijn is die gehanteerd wordt. Het is daarom handig om concrete betaalafspraken te maken en deze vast te leggen in een overeenkomst of contract.
 • Maak gebruik van factoring
  Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen ongeacht de afgesproken betalingstermijn direct uitbetaald. Dit geeft je direct toegang tot liquide middelen waardoor jouw liquiditeit dus ook direct verbetert.

Liquiditeit verbeteren met factoring

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald. Niet alleen verbeter je hiermee direct je liquiditeit ook ontzorg je jezelf op het gebied van debiteurenbeheer en het faillissementsrisico. Dit nemen de meeste factoringbedrijven namelijk van je over.

FreelanceFactoring financiert jouw debiteuren!

FreelanceFactoring biedt factoring aan, waardoor jouw debiteuren direct gefinancierd worden. Welke debiteuren je laat financieren ligt aan jou, want bij FreelanceFactoring bepaal je zelf welke facturen je wel en welke je niet wilt laten voorfinancieren. Daarnaast wordt het debiteurenbeheer uit handen genomen en wordt het faillissementsrisico verzekerd.

Contact Offerte aanvragen