Eind augustus kondigde de Kamer van Koophandel aan dat 29% minder bedrijven failliet zijn gegaan ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In augustus gingen in totaal 99 bedrijven op de fles. Het aantal faillissementen is gedaald, maar ook het aantal startende ondernemers. Deze maand kwamen er 5% minder nieuwe ondernemers bij vergeleken met het jaar ervoor. Factoring kan beginnende ondernemers helpen te groeien in de eerste cruciale periodes.

Minder faillissementen

Het aantal bedrijven dat op de fles gaat valt lager uit dan verwacht. Volgens de Kamer van Koophandel komt het aanhoudende lage aantal faillissementen en stoppers voort uit de nog steeds geldende steunmaatregelen. De vraag is of dit zo blijft wanneer de maatregelen, zoals gepland, per 1 oktober 2021 worden stopgezet.

Decline Graphic

 

Minder starters

Hoewel er in de zomer altijd een periode is met minder beginnende ondernemers, zien we in deze zomer een flinke afname t.o.v. een jaar ervoor. In de periode juni en juli, spreken we over een afname van 25% en 14%. Er zijn verschillende redenen om te verklaren waarom we deze daling zien in het aantal starters t.o.v. 2020.

Het wankelende vertrouwen in het aantrekken van de economie is hier een van. Alhoewel we richting het einde van de coronacrisis bewegen, is het voor veel ondernemers nog onduidelijk welke risico’s er zijn om een nieuwe bedrijf te beginnen. Zeker als we het hebben over ondernemers in de horeca, culturele of evenementen branches.

Factoring voor beginnende ondernemers

Een van de dingen die beginnende ondernemers kan helpen is het uitbesteden van hun facturen. Wanneer je in de beginfase zit van een onderneming dan beschik je vaak niet over de reserves om lang te wachten op betalingen van debiteuren.

Hier kan factoring een helpende hand bieden. Wanneer je binnen 24 uur de betaling van je opdrachtgever op je rekening hebt staan dan kan je deze liquiditeit gelijk weer gebruiken om te investeren in je nieuwe onderneming. Tevens geeft het ook wat rust aan startende ondernemers, aangezien het debiteurenbeheer en faillissementsrisico ook wordt overgenomen door de factoringmaatschappij.

Meer weten over factoring? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een factoring offerte op maat aan.