Je factuur verkopen, heb jij daar wel eens over nagedacht? Of wist je überhaupt dat dit kon? Factoring stelt jou in staat om je betalingstermijn te overbruggen en binnen 24 uur jouw factuur betaald te krijgen.

Het probleem

Betalingstermijnen van 30 tot 60 dagen zijn het meest gebruikelijk in Nederland. Vooral bij grotere bedrijven zie je regelmatig lange betalingstermijnen voorbij komen. Dit houdt in dat jij, als ondernemer, de betalingstermijn moet ‘’uitzitten’’, totdat je betaald krijgt. Vervelend, als je dit geld juist nu nodig hebt om een investering te maken. Of om personeel te betalen, leveranciers te betalen of om gewoonweg eerder te genieten van je verdiensten.

De oplossing

Factoring biedt hiervoor een oplossing. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald. FreelanceFactoring wacht op jouw beurt op de betalingstermijn van je opdrachtgever. Doordat jij direct beschikking krijgt over je geld kun je gelijk de uitgaves doen die je wilt. Op deze manier kan jij jouw onderneming door laten groeien en blijft je cashflow stabiel.

Je openstaande factuur verkopen biedt meerdere voordelen. Zo ontvang je niet alleen direct je geld, maar er zijn ook een paar aanvullende voordelen:

  • Geen debiteurenbeheer meer, jij dient de factuur in en wij regelen de rest.
  • Verzekerd tegen het faillissementsrisico, wanneer jouw debiteur failliet gaat handelen wij het af met de verzekeraar.
  • 24/7 inzicht in jouw facturen via een online factoringportal. Hier kun je je facturen indienen, overzichten uitdraaien en je documenten indienen.
  • Flexibel contract, je bepaalt zelf wanneer je gebruik maakt van factoring en wanneer je stopt.

Hoe werkt het?

Onze werkwijze is simpel. Je maakt je factuur op in je eigen factuur lay-out en deze dien je in via jouw persoonlijke factoringportaal. Het enige wat veranderd is het bankrekeningnummer op de factuur. Jij ontvangt het geld immers van FreelanceFactoring en wij van jouw opdrachtgever. Nadat je je factuur hebt ingediend wordt deze gecontroleerd en na goedkeuring binnen 24 uur aan je uitgekeerd!

Hoe kan ik beginnen met het verkopen van mijn facturen?

Dat kan gemakkelijk via een offerteaanvraag. Om een duidelijk beeld te geven hebben we een overzicht gemaakt van hoe het proces verloopt bij FreelanceFactoring:

 

Overzicht hoe werkt factoring?

 

 

  • Zodra je een offerte hebt aangevraagd kom je binnen een dag telefonisch in contact met één van onze accountmanagers. Met de informatie die wordt opgedaan in het gesprek maakt de accountmanager een persoonlijke offerte voor je op.
  • Nadat je de persoonlijke offerte hebt ontvangen vragen we je om een aantal documenten in te dienen. Welke documenten worden opgevraagd hangt af van de branche waarin je werkzaam bent en de hoogte van de factuurbedragen die je wilt indienen.
  • Als we de documenten hebben ontvangen stellen wij een contract voor je op. Zodra je deze tekent ben je klant en kun je beginnen met het indienen van je facturen!
  • Bij de eerste factuur voeren we altijd een steekproef uit bij jouw debiteur. Dit houdt in dat we in contact komen met de financiële administratie van jouw debiteur om te verifiëren of de factuur in goede orde is aangekomen en akkoord is.
  • Vervolgens betalen we de factuur aan je uit binnen 24 uur. In 70% van de gevallen staat dit bedrag al binnen 4 uur op jouw rekening. Wij betalen 2x per dag alle facturen uit en indien gewenst kunnen we ook spoedboekingen doen om het geld nog sneller bij je op de rekening te zetten.

Wat kost het eigenlijk?

Het nadeel aan factoring is natuurlijk dat er kosten aan verbonden zijn. Hoeveel hangt af van verschillende factoren zoals de omvang van jouw omzet, de verzekerbaarheid van jouw debiteur en de betalingstermijn van de opdrachtgever. De kosten worden geheven als een klein percentage wat wordt ingehouden op jouw factuur. Dit percentage noemen we de factorfee. De factorfee varieert tussen de ‘1.5% en 5%’. Om een accuraat percentage te krijgen kun je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen.

Op onze kostenpagina kun je meer lezen over de factoren die jouw factorfee bepalen.

Iets voor jou?

Ben je het beu om 30 dagen of langer te moeten wachten op de betaling van je facturen? Geen zin meer in het moeten nabellen van jouw debiteuren omdat een factuur nog niet betaald is? Geen zorgen meer willen maken dat je debiteur failliet gaat? Dit soort problemen liggen in het verleden wanneer je besluit om jouw factuur te verkopen.

 

Nieuwsbrief Offerte aanvragen