Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.7/5 uit 69 reviews

Wat is cederen?

FreelanceFactoring legt uit

Cederen betekent simpel gezegd: het verkopen van je vorderingen. Je hebt bij cederen te maken met drie partijen, namelijk de verkoper, de koper en degene die de vordering gaat betalen. In dit artikel vertellen wij meer over cederen.

Probeer het uit met één factuur!
Cederen vordering

Wat is een vordering?

En hoe werkt het?

Een vordering is een ‘’eis’’ die jij hebt op een ander persoon of bedrijf. In de meeste gevallen gaat het om een geldvordering, maar het kan ook gaan om een vordering tot een geven of een doen. In het geval van factoring gaat het om geldvorderingen. Hier zal dit artikel zich dan ook op richten.

Lees hier meer over vorderingen
Factoring kosten - factoring kosten voor zzp'ers en freelancers uitgelegd

Een vordering cederen

Zo doe je dat

Op het moment dat je een vordering gaat cederen betekent dit in simpele woorden dat je een factuur gaat verkopen aan een derde partij. Dit kan bijvoorbeeld een factoringmaatschappij zijn, maar ook bijvoorbeeld een incassobureau. Op het moment dat je een vordering cedeert betekent het dat je factuur een andere eigenaar krijgt. In geval van factoring wordt het factoringbedrijf de nieuwe eigenaar van de factuur.

In de praktijk werkt dit als volgt. Het factoringbedrijf betaalt jou, als eigenaar van de factuur, en wordt hiermee de nieuwe eigenaar van de factuur. Jij hebt het geld van de factuur ontvangen, maar degene die de factuur nog moet betalen betaalt dit aan de factoringmaatschappij. Zo is de driehoeksrelatie rond.

Lees hier meer over het cederen van vorderingen

 

Factoring is het factoringbedrijf voor ZZP'ers werkzaam in de bouw

Verkoop je vordering bij FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf voor zzp’ers en freelancers. Bij FreelanceFactoring verkoop je gemakkelijk je vordering, zodat jij direct beschikt over je geld. Daarnaast biedt FreelanceFactoring meer voordelen. Zo nemen wij het debiteurenbeheer over én verzekeren je facturen tegen het faillissementsrisico van je klant.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op