Ben je benieuwd hoe je als ondernemer vakantiegeld kan ontvangen? Lees dan dit artikel. Wij geven verschillende mogelijkheden en tips om jezelf rond de vakantieperiode met een extraatje te belonen.

Als ondernemer heb je veel voordelen. Je hebt veel vrijheid, bepaalt zelf welke opdrachten je aanneemt en hebt ongetwijfeld genoeg uitdaging in je werk. Toch zit er aan het werken in loondienst ook wat voordelen. Een van die voordelen is het vakantiegeld. Vakantiegeld wordt meestal rond deze tijd van het jaar uitgekeerd en biedt een mooi zakcentje voor de aankomende vakantieperiode. De vakantieperiode is immers al duur genoeg.

Hoe creëer je als ondernemer vakantiegeld?

Als zelfstandig ondernemer moet je zelf zorgen voor ‘vakantiegeld’. Dit kan op verschillende manieren. Hieronder bespreken wij twee manieren die je zelf kan toepassen om als ondernemer vakantiegeld te creëren.

  • Iedere maand een bedrag sparen

Je kan ervoor kiezen om door het jaar heen iedere maand een bedrag apart te zetten. Voor een werknemer in loondienst wordt het vakantiegeld berekend door 8% van het bruto jaarinkomen. Als je deze richtlijn voor jezelf wilt aanhouden dan kan je 8% van het maandinkomen reserveren als vakantiegeld. Echter ben je eigen baas, dus je bent er vrij in om dit percentage te verhogen of te verlagen. Weer een voordeel van zelfstandig ondernemer zijn!

Op deze manier spaar je voor jezelf vakantiegeld op. Dit bedrag kan je dan besteden als je vrij hebt of op vakantie bent. Echter blijft het maandelijks apart zetten van geld lastig, gezien het onstuimige leven van een ondernemer. De ene maand is er wel ruimte voor en de andere maand is het wat lastiger.

  • Een extra klus aannemen

Je kan er ook voor kiezen een extra klus aan te nemen. Dit is uiteraard alleen mogelijk als je hier naast jouw andere werkzaamheden tijd voor heeft. Een extra opdracht is een leuke manier om een extraatje te generen.

Als ondernemer vakantiegeld door factoring?

Factoring is ook een mogelijkheid om jezelf als ondernemer vakantiegeld uit te keren. Als je er voor kiest om een extra opdracht aan te nemen dan kan het zijn dat je tegen de betalingstermijn oploopt. Hierbij kan factoring helpen, want door middel van factoring kan je jouw facturen direct laten uit betalen.

Ook als je geen extra opdracht aanneemt, maar een bepaalde factuur graag uitbetaald wilt hebben om te gebruiken voor de vakantie, is dat mogelijk! Wij van FreelanceFactoring nemen je betalingstermijn over en betalen je direct jouw factuur uit.

Op deze manier ben je verzekerd van het extra zakcentje tijdens de vakantie. FreelanceFactoring neemt ook je debiteurenbeheer over. Dit betekent dat jij je tijdens de vakantie geen zorgen hoeft te maken over je debiteur en kan je zorgeloos van je vakantie genieten.

Als je vragen hebt of meer informatie wilt ontvangen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via onderstaande buttons.

Contact Offerte aanvragen