De oplossing voor jouw cashflowproblemen

Ben je ZZP’er in de zorg? Of denk je erover om ZZP’er in de zorg te worden? Bij het ZZP-schap komt het één en ander om de hoek kijken. Wij geven je graag wat inzicht in de bijbehorende voor en nadelen. Daarnaast geven wij je ook tips hoe je het werk als ZZP’er aangenamer kan maken!

Met factoring hoef jij niet meer te wachten op uitbetaling

FreelanceFactoring biedt namelijk de dienstverlening factoring aan. Hiermee kan jij facturen 24 uur uitbetaald krijgen. Op deze manier hoef je niet te wachten op de betalingstermijn, maar beschik je binnen 24 uur over het geld waar je hard voor gewerkt hebt. Een bijkomend voordeel is dat de facturen welke via FreelanceFactoring verlopen ook door ons gemonitord worden en waar nodig wordt het debiteurenbeheer voor je overgenomen. Mocht de factuur uiteindelijk niet betaald worden, omdat de zorginstelling failliet gaat dan ben je via FreelanceFactoring afgedekt voor dit risico.

De voor en nadelen van het werken als ZZP’er in de zorg

Wij zetten ze op een rijtje!

Voordelen van het werken als ZZp’er in de zorg:

  • Flexibiliteit met betrekking tot werktijden. Je hebt zelf invloed op werktijden en werkdagen.
  • Afwisseling met verschillende opdrachten, omdat je zelf bepaald welke opdrachten je aan wilt nemen.
  • Je kan de zorg geven waar je zelf achter staat.

Ook zitten er enkele nadelen aan het zijn van een ZZP’er in de zorg.

De nadelen:

  • De administratie. Hierbij moet je denken aan het opmaken van facturen en het bijhouden van de boekhouding.
  • Geen vast inkomen, want het inkomen is afhankelijk van de opdrachten die je uitvoert. Daarnaast betalen veel zorginstellingen pas 30 dagen na ontvangst factuur. Hier moet je als ZZP’er rekening mee houden.
  • Je bent niet verzekerd van werk. Als een opdracht afloopt moet je zelf achter een nieuwe opdracht aangaan.

Bemiddelingsbureaus

Gelukkig zijn er dienstverleners die helpen als je deze nadelen als een belemmering ervaart. Zo zijn er bijvoorbeeld bemiddelingsbureaus die helpen om aan opdrachten te komen. Sommige bemiddelingsbureaus stellen ook de facturen op voor de opdrachten die je via het bureau uitvoert.

Puurzorg is bijvoorbeeld een bemiddelingsbureau die kan helpen bij het vinden van werk en die een stukje administratie uit handen neemt door de facturen voor je op te maken. Daarnaast is Puurzorg ook een partij die van dienst kan zijn om jou in contact te brengen met deskundige op het gebied van belastingaangifte, administratie en verzekeringen.

Bemiddelingsbureaus maken het proces een stuk gemakkelijker en aangenamer. Helaas ben en blijf je wel verbonden aan de betalingstermijn welke een zorginstelling hanteert. Dit betekent dat als een zorginstelling een betalingstermijn van 30 dagen hanteert, jij ook 30 dagen moet wachten totdat jij je geld krijgt. Mocht een zorginstelling na 30 dagen niet betalen dan ben je zelf verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer.

Laat FreelanceFactoring je helpen!

Ben je benieuwd of wij, van FreelanceFactoring, van dienst kunnen zijn met een zorginstelling of bemiddelingsbureau waar je voor werkt? Vul dan vrijblijvend het offerteformulier op onze website in  en wij bekijken of wij je verder kunnen helpen!

Contact Offerte aanvragen