Volgens het CBS zijn er in januari 2018 iets meer faillissementen geregistreerd dan in december 2017. Afgelopen maand zijn er 309 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Hoe ga je als ondernemer om met het faillissementsrisico? Wij geven je drie tips.

Tip 1:

Op het moment dat je zaken gaat doen met een klant kan je van te voren het één en ander uitzoeken. Je kan bijvoorbeeld jaarverslagen van je klant opvragen bij de KVK. Jaarverslagen geven je inzicht in de financiële positie van je klant. Hierdoor kan je een inzicht krijgen of je klant in staat is om jouw factuur te betalen.

Het opvragen van een jaarverslag kost vaak enkele euro’s, maar deze uitgave verkleint het faillissementsrisico met een groot deel.

Tip 2:

Maak duidelijk afspraken met je klant. Heb je bijvoorbeeld twijfels over de financiële positie van je klant kan je een afspraak maken dat er (een gedeelte) vooruit gefactureerd wordt. Overleg dit van te voren goed met je klant, want vooruit facturatie is vaak niet iets waar je klant om staat te springen.

Tip 3:

Maak gebruik van onze dienstverlening; factoring. Door gebruik te maken van factoring worden niet alleen jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald. Ook worden jouw facturen verzekerd tegen het faillissementsrisico van je klant. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

  • Geen debiteurenbeheer. FreelanceFactoring neemt het debiteurenbeheer van de ingestuurde facturen over.
  • Geen langlopende contract. Wij werken met een contract van ten minste één factuur. Dit betekent dat je factoring op afroep kan inschakelen. Het is zelfs mogelijk om factoring voor één factuur uit te proberen!
  • Geen minimale omzetvereisten. Om gebruik te maken van onze dienstverlening heb je geen minimale omzetvereisten nodig.

Wil jij geen risico op faillissement meer lopen? En wil jij facturen binnen 24 uur uitbetaald krijgen? Neem gerust contact met ons op:

Contact Offerte aanvragen