Factoring als interessante optie

Voor veel bedrijven is factoring een interessante optie. De reden waarom bedrijven gebruik maken van factoring zijn verschillend. Sommige bedrijven gebruiken het om stijgende omzetten te kunnen faciliteren. Waar andere het gebruiken om bijvoorbeeld extra werkkapitaal te creëren bij seizoenspieken.

Ook voor startende bedrijven is factoring aantrekkelijk

De eigenschappen van factoring zorgen ervoor dat ook startende bedrijven of bedrijven met een laag eigen vermogen in aanmerking komen voor deze alternatieve financieringsvorm. Voor het factoringbedrijf is niet de kredietwaardigheid van de aanvrager doorslaggevend, maar juist de kredietwaardigheid van de opdrachtgever. Dit omdat het factoringbedrijf op basis van gestuurde verkoopfacturen een financiering zal verstrekken. De kredietwaardigheid van de opdrachtgever bepaald of deze verkoopfactuur naar alle waarschijnlijkheid ook betaald gaat worden.

Bij FreelanceFactoring krijgen wij dagelijks aanvragen van bedrijven op zoek naar een factoringoplossing. Normaal gesproken weten deze bedrijven al binnen 24 uur of wij ook daadwerkelijk factoring kunnen aanbieden. Bij het beoordelen van je factoringaanvraag nemen wij de volgende zaken in overweging:

  • Wat is de totale financieringsbehoefte?
  • Wie zijn je opdrachtgevers?
  • Wat is de gemiddelde betaaltermijn van je opdrachtgevers?
  • In welke branche ben je actief?

De makkelijkste manier om een factoringaanvraag in te dienen is door middel van ons offerteformulier. Je vult de gevraagde gegevens in en op basis daarvan beoordelen wij of wij factoring kunnen aanbieden en wat in dat geval de kosten zullen zijn. Wij geven je de keuze om te bepalen welke facturen je wilt laten factoren en welke niet. Hierdoor behoudt je de controle over de bedrijfsvoering en schakel je FreelanceFactoring alleen in op de momenten dat het ook daadwerkelijk nodig is.

In het geval je niet zeker weet of factoring een goede oplossing is of als je meer informatie wilt ontvangen kan je altijd contact opnemen. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Contact Offerte aanvragen
0/5 (0 Reviews)