Ben jij op zoek naar mogelijkheden om je liquiditeit te verhogen? Dan bestaan daarvoor meerdere mogelijkheden. In dit artikel bespreken we drie tips om je liquiditeit te verhogen.

Een goede liquiditeit is van belang als je wilt dat je onderneming door kan groeien, maar het is daarnaast ook prettig om te weten dat je jouw rekeningen kan betalen. Een goede liquiditeit kan daarnaast een eis zijn als je leveranciers op rekening wilt betalen of het kan benodigd zijn om een financiering aan te vragen. Je liquiditeit zegt namelijk iets over de financiële gezondheid van je onderneming.

Liquiditeit verhogen

Wij geven je drie tips om je liquiditeit te verhogen.

Tip 1: Crediteurentermijnen

Stel dat je normaliter de facturen die je van leveranciers ontvangt per week betaald kan je erover denken om een betalingstermijn van bijvoorbeeld 4 weken te hanteren. Bijvoorbeeld je hebt een uitzendbureau waarbij de uitzendkrachten (á €15.000,-) per week salaris ontvangen. Het betalen per 4 weken verhoogd je liquiditeit met €45.000,-.

Tip 2: Debiteurenbeleid

Op het moment dat je te maken hebt met facturen die langere tijd openstaan is het debiteurenbeleid ook een onderdeel waarmee liquiditeit vergroot kan worden. Strak debiteurenbeheer zorgt ervoor dat dit geld eerder vrijkomt, waardoor je jouw liquiditeit vergroot. Om strak debiteurenbeheer te voeren is het belangrijk dat je goede afspraken maakt over de betalingstermijn. Daarnaast moet je monitoren of je klant deze afspraak nakomt. Reageer direct en start het debiteurenbeheer zodra een afspraak niet wordt nagekomen.

Tip 3: Factoring

Door gebruik te maken van factoring kan je op een snelle manier je liquiditeit vergroten. Je ontvangt binnen 24 uur het geld van de facturen die via factoring verlopen, ongeacht de betalingstermijn van je klant. Niet alleen ontvang je direct de betaling van je facturen. Ook verzekeren wij jouw facturen tegen het risico op faillissement en nemen wij het debiteurenbeheer van je over.

Heb jij vragen over factoring? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.