Faillissementsrisico verkleinen

15 oktober 2015

Een faillissement wilt zeggen dat een bedrijf schulden heeft en deze niet meer kan betalen. Een bedrijf kan zelf een faillissement aanvragen, maar ook schuldeisers kunnen dit doen. Bij een faillissement wordt een curator aangesteld die met de restwaarde van het bedrijf de schulden, zover als mogelijk, aflost.
Iedere ondernemer krijgt te maken met faillissementsrisico. Dit is het risico dat een opdrachtgever failliet dreigt te gaan. Het faillissement van een opdrachtgever kan veel problemen opleveren. In dit artikel geven wij enkele tips hoe u vooraf uw opdrachtgever kan screenen om het faillissementsrisico te minimaliseren.

Uw opdrachtgever screenen

  • Wilt u het faillissementsrisico van uw opdrachtgever verkleinen, volg dan de volgende punten:
  • Ga een persoonlijk kennismakingsgesprek aan met uw opdrachtgever bij voorkeur op het kantoor van uw opdrachtgever. Zo ziet u niet alleen met wie u zaken doet maar ook hoe de werkomgeving eruit ziet.
  • Ga af op uw gevoel. Heeft u aan het gesprek een onaangenaam gevoel overgehouden, dan kunt u beter niet in zee gaan met deze potentiële klant. Heeft u er een goed gevoel aan overgehouden, probeer uw enthousiasme in te houden en zeg nog niets toe. Dit geeft u de ruimte om naderhand nog wat onderzoek te doen.
  • Gaat u veel tijd en/of geld in de opdracht investeren, dan is een onderzoek vooraf aan te raden. U kunt bijvoorbeeld bij andere zzp’ers in uw netwerk informeren.
  • Tegen een kleine vergoeding kunt u in het online Handelsregister uittreksels (vanaf €2,50) en jaarrekeningen (vanaf €2,90) kopen. Hierin wordt onder andere vermeld wie de bestuurders zijn en wie bevoegd zijn om te tekenen. Dit is voor u erg belangrijk. Een bedrijf kan zich namelijk beroepen op de ongeldigheid van een contract als u een contract aangaat met iemand die binnen het bedrijf geen tekenbevoegdheid heeft. Ook kunt u door middel van de jaarrekeningen een beeld krijgen van de financiële situatie van de opdrachtgever.
  • Bij verschillende gespecialiseerde bedrijven kunt u een kredietrapport van de opdrachtgever aanvragen. In dit rapport kunt u een limiet terugvinden. Indien de factuurwaarde hoger is dan het genoemde limiet kunt u overwegen om een gedeelte vooruit te factureren.

Afspraken maken

Voldoet de opdrachtgever aan uw eisen? Maak dan duidelijke afspraken wat betreft de facturering om uzelf goed in te dekken. U kunt bijvoorbeeld denken aan een aanbetaling als het om grotere factuurbedragen gaat. Voor jonge bedrijven en bedrijven in het buitenland is een aanbetaling een verstandige maatregel.
Heeft u een langlopende opdracht, dan is het verstandig om per maand of per week te factureren. Houdt uw opdrachtgever zich niet aan de betalingsafspraken dan kunt u tijdig actie ondernemen.

FreelanceFactoring

FreelanceFactoring biedt de mogelijkheid om uw facturen voor te laten financieren. Hierdoor hoeft u niet meer te wachten op een betaaltermijn van 30, 45 tot soms wel 60 dagen. U ontvangt direct uw geld. Daarnaast neemt FreelanceFactoring uw debiteurenbeheer en faillissementsrisico over.

Contact Offerte aanvragen