De vakanties staan weer voor de deur. Waar gaat je vakantie dit jaar heen? Een heerlijke zonvakantie naar de Caribbean of avonden lang bourgondisch genieten onder het genot van de Franse zon? In loondienst zijn de meeste mensen voorzien van een extraatje in deze maand, namelijk het vakantiegeld! Voor een ondernemer is deze maand met vakantiegeld niet zo vanzelfsprekend. Hierdoor kan het plannen van een vakantie weleens een financiële uitdaging vormen. Je bent als ondernemer zelf verantwoordelijk voor een extraatje. Factoring kan je helpen om dit extraatje te creëren in deze maand. Voel je de zon al op je huid branden? Lees snel verder hoe factoring je kan helpen om heel snel die heerlijke vakantie te boeken!

Vakantiegeld in loondienst

Een persoon in loondienst ontvangt in de periode rond mei/juni vakantiegeld. Vakantiegeld bedraagt vaak een percentage van 8% berekend over het bruto jaarinkomen. Vaak is dit geld een leuk zakcentje wat gebruikt wordt voor het boeken van een vakantie, gereserveerd wordt voor leuke uitjes of wat handig van pas komt bij de renovatie van de tuin die toch wel hard nodig is.. Waar je het ook voor gebruikt het is leuk om iets achter de hand te hebben voor de zomermaanden. Als ondernemer is dit niet vanzelfsprekend, want je moet zelf voor een buffer zorgen.

Vakantiegeld als ondernemer

  • Sparen

Om als ondernemer zelf voor vakantiegeld te zorgen is plannen het antwoord! Maak berekeningen per opdracht of reserveer per maand een bedrag welke je apart zet als vakantiegeld spaarpot. Als ondernemer fluctueert je inkomen, dus het is van belang om een doel te stellen welk bedrag je apart wilt gaan leggen. Als ondernemer heb je het voordeel dat je zelf de keuze hebt welk bedrag je wilt gaan sparen als vakantiegeld.

  • Factoring

Factoring biedt ook een mogelijkheid om jezelf vakantiegeld uit te betalen, want met behulp van factoring worden facturen direct uit betaalt. Als je een mooie opdracht hebt afgerond en je stuurt de factuur de deur uit dan is er een grote kans dat je moet wachten op een betalingstermijn. Hierdoor kan het zijn dat je factuurbedrag pas na 30 dagen of soms wel 60 dagen wordt voldaan, en dat is als de opdrachtgever op tijd betaald! Erg vervelend, want dit kan nét het geld zijn wat je nodig hebt om die mooie aanbieding naar de Franse zon te boeken.

Naast dat je direct je factuur betaald krijgt biedt FreelanceFactoring meerdere voordelen! Bij ons heb je geen omkijken meer naar het debiteurenbeheer, want deze nemen wij voor je over. Daarnaast verzekeren wij facturen tegen het risico op faillissement van je debiteur.

Wil je ook snel die vakantie kunnen boeken? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Contact Offerte aanvragen