Wat is factoring

Factoring is een financieringsvorm waarbij de factormaatschappij direct jouw openstaande facturen kan uitbetalen. Daarnaast neemt de factormaatschappij ook het debiteurenbeheer over. Op deze manier wordt je als ondernemer ontzorgd en ben je niet langer afhankelijk van de betaaltermijn van jouw opdrachtgever.

Factoring

Op het moment dat je gebruik wilt maken van factoring zal de factormaatschappij eerst jouw opdrachtgever(s) toetsen op kredietwaardigheid. Daarna zal je worden gevraagd om enkele aanpassingen te maken op de facturen die je verstuurd. Hierop zal o.a. het rekeningnummer van de factoringmaatschappij moeten worden vermeld. Vervolgens kun je starten met het insturen van facturen en ontvang je direct het geld waar je recht op hebt.

Criteria voor factoring

Afhankelijk van de factormaatschappij verschillenen de criteria waaraan een klant moet voldoen om in aanmerking te komen voor factoring. Hierbij zijn belangrijke indicatoren: de totale jaaromzet, het risicoprofiel van de opdrachtgever(s), het aantal opdrachtgevers en het soort dienstverlening.

Wat is factoring? Ideaal.