Wat is factoring

Factoring is een financieringsvorm, die door het direct uitbetalen van facturen, je cashflow verbeterd. Op de betalingstermijnen die opdrachtgevers hanteren hoef je niet meer te wachten. Hierdoor is er direct beschikking over het geld waar je hard voor hebt gewerkt. Dit geld kan meteen weer geïnvesteerd worden of gebruikt worden om gewoonweg te leven.

Factoring

FreelanceFactoring betaald niet alleen direct je facturen uit, maar neemt daarnaast het debiteurenbeheer over en verzekerd het faillissementsrisico. Dit bied je, als ondernemer, meer vrijheid om je te richten op het ondernemen zelf en geeft zekerheid.

Overname faillissementsrisico

Bij FreelanceFactoring ben je verzekerd tegen het faillissementsrisico van je debiteuren. Op het moment dat een van je debiteuren failliet gaat dan ben jij hier voor 90% gedekt. Dit bied je zekerheid en kan je net dat steuntje in de rug geven om een opdracht wel aan te nemen.

Overname debiteurenbeheer

Voor de facturen, welke door FreelanceFactoring zijn overgenomen, wordt het debiteurenbeheer overgenomen. FreelanceFactoring voert het debiteurenbeheer op een nette en professionele manier uit. Als klant ben je op de hoogte van de genomen acties door middel van je eigen inlogomgeving.