Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financieringsvorm, die door het direct uitbetalen van facturen, je cashflow verbeterd. Op de betalingstermijnen die opdrachtgevers hanteren hoef je niet meer te wachten. Hierdoor is er direct beschikking over het geld waar je hard voor hebt gewerkt. Dit geld kan meteen weer geïnvesteerd worden of gebruikt worden om gewoonweg te leven.

Factoring

FreelanceFactoring betaald niet alleen direct je facturen uit, maar neemt daarnaast het debiteurenbeheer over en verzekerd het faillissementsrisico. Dit bied je, als ondernemer, meer vrijheid om je te richten op het ondernemen zelf en geeft zekerheid. In de regel is factoring snel geregeld. Waar je bij het afsluiten van een banklening of rekening courant rekening moet houden met een doorlooptijd van enkele weten is factoring vaak al binnen enkele dagen geregeld.

Overname faillissementsrisico

Wij verzekeren het faillissementsrisico van je debiteuren. Op het moment dat één van je debiteuren failliet gaat dan ben jij hier voor 90% gedekt. Dit bied je zekerheid en kan je net dat steuntje in de rug geven om een opdracht wel aan te nemen.

Debiteurenbeheer uitbesteden

Voor de facturen, welke door FreelanceFactoring zijn overgenomen, wordt het debiteurenbeheer overgenomen. Wij voeren het debiteurenbeheer op een nette en professionele manier uit. Als klant ben je op de hoogte van de genomen acties door middel van je eigen inlogomgeving.

Hoe werkt het?

De factuur stuur je in eigen lay-out naar de opdrachtgever. De enige wijziging die je aanbrengt is het rekeningnummer. Het eigen rekeningnummer haal je van de factuur af en het rekeningnummer van FreelanceFactoring zet je hiervoor in de plaats. FreelanceFactoring betaald je factuur direct uit en wacht op de betalingstermijn van de opdrachtgever. De opdrachtgever betaalt het factuurbedrag aan FreelanceFactoring.

Wat is factoring?

Voor wie is factoring geschikt?

FreelanceFactoring maakt factoring een geschikte financieringsvorm voor freelancers, ZZP’ers en klein MKB’ers. Het is van belang dat facturen gebaseerd zijn op afgeronde diensten of afgeleverde producten. Daarnaast dient jouw onderneming een Nederlandse entiteit te hebben.

Enkele voorwaarden

  • Wij kunnen enkel facturen financieren waarvoor wij een toereikende limiet van onze verzekering ontvangen.
  • Facturen dienen goedgekeurd te zijn door de opdrachtgever.

 FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is opgericht in 2012. In Rotterdam werken wij dagelijks met een team van collega’s om de verwachtingen van onze klanten te overtreffen.

Wij zijn als bedrijf volledig onafhankelijk en streven ernaar met al onze klanten mee te denken.

Persoonlijk contact en service vinden wij dan ook zeer belangrijk. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!