De vorm van factoring die FreelanceFactoring aanbiedt is American factoring. Bij American factoring verkoop jij als ondernemer je facturen per stuk. Dit wil zeggen dat je per factuur de keuze hebt of je deze wilt overdragen aan het factoringbedrijf.

Wat is American factoring?

Stel dat jij 15 facturen per maand de deur uit stuurt, maar je eigenlijk maar voor 4 facturen een voorfinanciering nodig hebt. Dan betaal je in het geval van traditionele factoring eigenlijk ”teveel”, want je maakt gebruik van een dienst waar je niet alles van nodig hebt. Door gebruik te maken van American factoring kan je zelf bepalen welke facturen je instuurt. In dit voorbeeld zou je enkel de kosten betalen over de 4 ingediende facturen. Dit in tegenstelling tot traditionele factoring waarbij je verplicht bent je gehele omzet bij de factoringorganisatie onder te brengen.

De voordelen

  • Het is flexibel
  • Geen minimale omzeteisen
  • Spreid je risico
  • Geen zorgen om je debiteurenbeheer
  • Kredietverzekering

Het is flexibel

Het grote voordeel van American factoring is dat je het enkel gebruikt voor wat je nodig hebt. Je behoudt zelf de regie, want jij bepaalt zelf welke je facturen indient. De kosten betaal je ook enkel over de ingediende facturen. American factoring is bij FreelanceFactoring ten allen tijde per direct op te zeggen. Je zit niet vast aan langlopende contacten. Dit betekent dat je factoring ook éénmalig kan uitproberen.

Geen minimale omzeteisen

Het draait bij American factoring om de kredietwaardigheid van je opdrachtgevers. Hierdoor zijn er bij American factoring geen minimale omzet vereisten van jou als klant vereist. Dit in tegenstelling tot traditionele factoring, waarbij vaak een minimum jaaromzet vereist wordt.

Spreid je risico

Het is mogelijk dat een klant niet door de kredietwaardigheidscheck heen komt. Als blijkt dat de financiële positie van je klant niet goed is ontvang je een afwijzing van de factoringorganisatie. Wij zien dit als een voordeel, want als jouw klant niet kredietwaardig blijkt te zijn kan je jezelf afvragen of je wel voor deze klant aan de slag wilt gaan en daardoor het bijbehorende risico wilt lopen.

Geen zorgen om je debiteurenbeheer

FreelanceFactoring neemt het debiteurenbeheer van je over. Dit scheelt jou als ondernemer een hoop tijd en kopzorgen. Onze klanten hoeven namelijk hun uitstaande facturen niet te monitoren, geen herinneringen te versturen en niet achter hun facturen aan te bellen. Wij doen dit voor hen op een nette en professionele manier, waarbij je als klant 24/7 inzicht hebt in de status van je facturen door middel van je eigen factoringportal.

Kredietverzekering

Veel bedrijven die American factoring aanbieden maken gebruik van een kredietverzekering. Een kredietverzekering controleert de kredietwaardigheid van bedrijven en geeft hier zogenaamde limieten op af. Als er een limiet afgegeven wordt op het bedrijf zijn je facturen verzekerd tegen het risico op faillissement van je opdrachtgever.

Kosten van American factoring

Zie hieronder een rekenvoorbeeld van een factuur van € 2.500,- euro (ex. btw), op basis van 2% factorfee:

  • Het totale factuurbedrag incl. btw is € 3.025,- euro
  • De factoringkosten excl. btw is € 3.025,- x 2% = € 60,50 euro
  • De factoringkosten incl. btw is € 60,50 + 21% btw = € 73,20 euro
  • De directe uitbetaling bedraagt € 3.025 – € 73,20 = € 2.951,80 euro

Voor wie is deze vorm van factoring geschikt?

American factoring is geschikt voor zelfstandige ondernemers die niet langer willen wachten op de uitbetaling van hun facturen. De belangrijkste voorwaarde is dat je opdrachtgever kredietwaardig is. American factoring is dus ook geschikt voor startende ondernemers, omdat er geen minimale omzeteisen zijn.

American factoring vs. Traditionele factoring

Naast American factoring is er traditionele factoring. Bij traditionele factoring breng je de gehele omzet onder bij de factoringorganisatie en betaal je een percentage over je behaalde jaaromzet.

Verschillen tussen American factoring en traditionele factoring

Heb jij interesse in American factoring? Neem eens contact met ons op. Wij helpen dagelijks ZZP’ers en klein MKB’ers met het voorfinancieren van facturen. Onze dienstverlening is flexibel. Hierdoor kunnen wij onze klanten maatwerk aanbieden. Waar de bank ”nee” zegt denken wij verder met je mee.

Contact Offerte aanvragen