Kapitaal nodig om je bedrijf op te richten of om te investeren in groei? Ook als je niet in aanmerking komt voor een banklening zijn er nog voldoende opties alternatieven te vinden. Vandaag geven wij je graag wat tips geven over alternatieve financieringsbronnen.

Alternatieve financieringsbronnen

Business Angels

Misschien ken je wel iemand uit je netwerk of vrienden/familiekring die mogelijk wilt investeren in je onderneming. Business angels zijn namelijk privépersonen die vanuit een zakelijk oogpunt investeren in je bedrijf. Als je persoonlijk geen business angels kent, zijn er ook andere mogelijkheden om in contact te komen met deze investeerders. Op de website van Business Angels Netwerken Nederland vind je meer informatie over dit onderwerp.

Leasing

Bij leasen denken veel mensen direct aan auto’s. Maar in de realiteit kunnen er veel meer producten onder deze categorie vallen. Als voorbeeld kan je denken aan machines. Leasen is daardoor eigenlijk niet met geld lenen te vergelijken, maar beter met huren. Een leasemaatschappij stelt namelijk een bepaald goed gedurende een bepaalde periode tegen een bepaalde prijs aan haar klant beschikbaar. Leasing neemt daarbij ook onzekerheden als restwaarde en onderhoud weg. Hierdoor is het voor je budgettering erg gemakkelijk, aangezien het maandelijks om dezelfde kosten gaat. Leasing kan een goede keus zijn op het moment dat je de aankoop van een dure machine of auto moet financieren. Leveranciers van kapitaal intensieve goederen bieden vaak zelf de optie tot leasing aan. Indien dit niet het geval is kan je de specifieke leasing aanvraag bij een bank neerleggen.

Crowdfunding

Wil je graag een product op de markt brengen maar mis je het startkapitaal? Dan is crowdfunding wellicht wat voor jou. Bij crowdfunding investeren meerdere mensen een klein bedrag. Dit kan via donaties, leningen, het verstrekken van eigen vermogen of een combinatie hiervan. Crowdfunding is meer dan een financiering alleen. Het is een manier om klanten te binden, nieuwe klanten te vinden en je onderneming op de kaart te zetten. Om te bepalen of ook je in aanmerking komt voor Crowdfunding kan je kijken op de verschillende platformen die crowdfunding aanbieden. De laatste jaren zijn er in Nederland diverse zeer professionele platformen ontstaan waarop startende en groeiende ondernemingen de benodigde financieringen hebben verkregen.

Factoring

Heb je te maken met inkomsten die nog vast zitten in facturen of opdrachtgevers met een lange betaaltermijn? Dan kan factoring een uitkomst bieden. Factoring verschaft namelijk de mogelijkheid om facturen direct uitbetaald te krijgen. Doordat je facturen direct uitbetaald krijgt ontstaat er extra werkkapitaal om zo investeringen te financieren of je eigen loon te betalen. Omdat factoringbedrijven kijken naar de kredietwaardigheid van opdrachtgevers is factoring ook voor startende ondernemers zeer geschikt. Een bijkomend voordeel is dat factoringbedrijven ook het debiteurenbeheer overnemen. In Nederland zijn verschillende factoringbedrijven actief die zich elk op verschillende soorten bedrijven richten. Freelancefactoring is een factoringbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in factoringopties voor freelancers.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die factoring kan bieden? FreelanceFactoring is een factoringbedrijf dat zich focust op factoring voor zzp’ers, freelancers en kleine mkb’ers. Op www.freelancefactoring.com vind je meer informatie over de dienstverlening en kan je vrijblijvend een offerte opvragen. Liever telefonisch contact? Dan kan je ons bereiken op 010-2262185, wij staan je graag te woord!

Contact Offerte aanvragen