Klanten waarderen FreelanceFactoring
★★★★★
★★★★★
4.7/5 uit 69 reviews

Financiering

Hoe financier jij jouw onderneming?

Als ZZP’er kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Je hebt natuurlijk je bedrijfsmiddelen die je aan moet schaffen, maar ook kosten voor verzekeringen en bijvoorbeeld pensioen kunnen een behoorlijke kostenpost worden. Er zijn verschillende vormen van eenmanszaak financiering waar je gebruik van kan maken als je bepaalde kosten wilt financieren of je bedrijf wilt laten groeien. We vertellen je graag meer over eenmanszaak financiering.

Lees hier meer over ZZP financiering
Facturen voorfinancieren

ZZP / eenmanszaak financiering

Lening voor ZZP’ers

Een lening aanvragen kan, als je zzp’er bent, een uitdaging vormen. Een bank vraagt bijvoorbeeld om een minimale omzet, jaarcijfers, een businessplan en soms zelfs een minimale bestaansduur. Dit zijn lastige vereisten als je een zzp’er bent of net bent gestart met ondernemen. Inmiddels is de financier wereld uitgebreid en zijn er een hoop alternatieve financieringsvormen in de markt te vinden die jou helpen met het verbeteren van je liquiditeit.

Leningen voor ZZP’ers
Financiering van een eenmanszaak kan op vele verschillende manieren

Werkkapitaalfinanciering

Hoe werkt dat?

Werkkapitaalfinanciering, wat houdt dat precies in? Hoe kan je zelf je werkkapitaal vergroten en hoe kan je je werkkapitaal laten financieren? In dit artikel vertellen wij je alles wat je moet weten over werkkapitaal verbeteren en werkkapitaalfinanciering.

Werkkapitaalfinanciering
Factoring biedt de uitkomst voor ZZP'ers bij cashflow problemen

Voorfinanciering

Wat is voorfinanciering?

Heb jij er weleens over nagedacht om je facturen voor te laten financieren? Een betalingstermijn kan een doorn in het oog zijn voor een ondernemer. Gemiddeld ligt een betalingstermijn in Nederland zo rond de 30 dagen. Een betalingstermijn kan voor jou als ondernemer problemen met je cashflow veroorzaken. En daarnaast kan een oplopend debiteurensaldo de groei van je bedrijf belemmeren.

Met behulp van factoring kan je je verkoopfacturen laten voorfinancieren. Hierdoor heb je direct na het versturen van de factuur beschikking over het geld waar je recht op hebt.

Voorfinanciering

 

Factoring MKB ondernemer aan het werk

Voorfinanciering Btw

Btw is een belangrijk onderdeel van elke onderneming. In bijna elke sector wordt er belasting geheven over de toegevoegde waarde van producten of diensten. Wanneer je je aanmeldt bij de KVK wordt bepaald of je btw-plichtig bent. Van de Belastingdienst ontvang je dan een brief waarin staat hoe en wanneer je in dat geval belastingaangifte moet doen. Het voordeel is dat je bij de meeste zakelijke kosten de btw kan terugvragen. Het nadeel is dat de btw die aan jou betaald wordt, door jou moet worden afgedragen aan de Belastingdienst. Het voorfinancieren van btw kan hier een uitkomst bieden.

 

Stapelfinanciering

Zo voldoe jij aan je financieringsbehoefte

Er zijn inmiddels veel verschillende vormen van financiering in de markt te vinden, maar niet iedere financieringsvorm zal jouw complete financieringsbehoefte kunnen vervullen. Het stapelen van financieringsvormen biedt een mogelijkheid om je totale financieringsbehoefte te voldoen door gebruik te maken van verschillende soorten financiering.

Stapelfinanciering
Bring A Friend Julian & Myrte

Alternatieve financiering

Er zijn nog veel meer financieringsvormen

Als je op zoek bent naar een extra financieringsvorm dan denk je waarschijnlijk allereerst aan de ”klassieke” financieringen, zoals een banklening. Echter op het moment dat je verder onderzoek gaat doen zal je erachter komen dat er een groot aantal voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening. Denk hierbij aan minimale omzeteisen en bijvoorbeeld een opgebouwde bestaansduur. Maar wat is het alternatief? Wij vertellen je meer over alternatieve financiering.

Alternatieve financiering

 

 

nieuwe opdrachten

Factoring

Wat is factoring?

Factoring is een vorm van alternatieve financiering voor ondernemers. Bij deze vorm van financiering verkoop je jouw factuur aan een factoringbedrijf, deze betaalt jouw facturen direct uit. Dit biedt jou als ZZP’er of MKB’er een betere cashflow, want je bent niet meer afhankelijk van een betalingstermijn. Een factuur wordt bij gebruik van factoring binnen 24 uur uitbetaald door het factoringbedrijf.

Factoring uitgelegd
Factoring proces visual. Hoe gaat het voorfinancieren van facturen in zijn werk?

Ketenfinanciering

Ook wel reverse factoring genoemd

Ketenfinanciering, ook wel reverse factoring genoemd, is een vorm van factoring waarbij de opdrachtgever een goedkeuring geeft op een factuur. Hierna kan jij als ondernemer uitstaande facturen laten factoren. De naam ketenfinanciering wordt gebruikt doordat veel ondernemers te maken hebben met wisselende betalingstermijn voor hun leveranciers en klanten. Hierdoor komen ondernemers in een financiële spagaat terecht. Als voorbeeld: je leveranciers moeten binnen 14 dagen betaald worden, terwijl jouw klanten pas na 30 dagen betalen. Door gebruik te maken van ketenfinanciering voorkom je deze financiële spagaat en hier heeft iedere onderneming in de keten profijt van.

Factoring uitgelegd
Sfeerfoto Danaë en Suus

Tips voor het verkrijgen van financiering

Vanwege de strenge eisen, zoals het hebben van een goede cashflow, jaarcijfers en een strak businessplan, is het verkrijgen van een lening bij de bank voor kleinere bedrijven vaak erg lastig. Toch is een lening of alternatieve vorm van financiering voor veel bedrijven wenselijk. En soms ook hard nodig om een bedrijf op te starten en te laten groeien. Of om de dagelijkse kosten, zoals lonen en inventaris, te dekken.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Omdat het vinden, aanmelden en het verkrijgen van een goedkeuring voor een kleinere bedrijfslening een uitdaging is, kan je maar beter goed voorbereid zijn. Wij geven je vijf stappen om de juiste financieringsvorm te kiezen en te krijgen.