Cashflow is ook wel de slagader van je organisatie en is in al z’n eenvoud het verschil in geld dat je ontvangt en geld dat je uitgeeft over een bepaalde periode. Een ander woord voor cashflow is kas.

Als bedrijf kan je cashflow om verschillende redenen niet goed doorlopen. Denk hierbij aan een periode met minder opdrachten of klanten die bijvoorbeeld allemaal in één keer te laat betalen. Dit soort onverhoopte situaties leiden ertoe dat je cashflow verslechtert. De uitgaven van je bedrijf zijn dan namelijk groter dan je inkomsten.

Ben jij benieuwd hoe jij je cashflow kan verbeteren? Wij geven je drie tips!

1. Factureer op tijd

Hoe sneller je factureert, hoe sneller je factuur in behandeling wordt genomen. Vooral bij grote bedrijven is dit van toepassing. Grote ondernemingen doorlopen vaak een heel proces om een factuur uit te betalen. De factuur moet eerst geboekt worden, daarna gaat de factuur het bedrijf rond voor meerdere akkoorden en pas daarna wordt de factuur betaalbaar gesteld. Hierna is er pas sprake van een betaling. Dit betekent dat als jij de factuur een week later stuurt, de factuur ook een week later in behandeling wordt genomen. Dit kan ervoor zorgen dat je factuur pas een week later uitbetaald wordt en dat is zonde!

2. Debiteurenbeheer

Onderneem tijdig actie als je factuur niet op tijd betaald wordt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goed overzicht hebt van de uitstaande facturen. Hierdoor kan je direct inspelen op het debiteurenbeheer als een factuur niet betaald wordt. Dit zorgt ervoor dat je inkomsten sneller binnenkomen, waardoor je cashflow op gang blijft. Lees ons artikel ‘’Debiteurenbeheer: hoe pak ik dat aan?’’ In dit artikel geven wij tips waardoor jouw facturen zo snel mogelijk betaald worden!

Maak gebruik van factoring

Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald. Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten op de betalingstermijn van je opdrachtgever. Naast de directe uitbetaling van je facturen neemt FreelanceFactoring ook je debiteurenbeheer over. Hier heb je geen omkijken meer naar en dit levert je tijd op om te besteden aan je kernactiviteiten. Daarnaast profiteer je van een constante cashflow als je gebruik maakt van factoring!

Factoring voor ZZP’ers

Factoring is een alternatieve vorm van financiering die zeer geschikt is voor zzp’ers. Door gebruik te maken van factoring ga je namelijk geen lening aan. Je ontvangt immers je eigen geld, alleen wat eerder dan verwacht. Daarnaast is factoring een flexibele vorm van financiering, waarbij je zelf bepaalt welke facturen je via factoring wilt laten verlopen. Zo blijf jij de baas over je facturen!

Het belang van een goede cashflow

Een goede cashflow is belangrijk voor de financiële gezondheid en de groei van je onderneming. Het is belangrijk om hier als ondernemer aandacht aan te geven, zodat je cashflowproblemen voorkomt. Benieuwd hoe je de cashflow berekent? Lees het hier.

Probeer ons uit met één factuur

Wil je factoring eens uitproberen? Dat kan! Bij FreelanceFactoring kan je factoring uitproberen met één factuur! Door de flexibele dienstverlening en de directe opzegbaarheid die FreelanceFactoring biedt is het mogelijk bij FreelanceFactoring om factoring een keertje uit te proberen. Heb je interesse? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Contact Offerte aanvragen