Om je business draaiende te houden als ZZP’er heb je opdrachten nodig. Deze opdrachten zijn de brandstof van je onderneming en hier kan je er geen genoeg van hebben! Hopelijk heb je merendeel van het jaar genoeg opdrachten, maar het kan voorkomen dat er periodes zijn waarin je wat meer effort moet steken om een opdracht binnen te halen. Lees hier enkele tips hoe je als freelancer gemakkelijker werk kan vinden.

Zo vind jij als freelancer makkelijker werk

1. Blijf in contact met je klanten

Klantenbinding! Je klanten hebben al eens de keuze voor jouw bedrijf gemaakt, dus waarom zouden ze dit niet nog een keer doen? Of nog beter, je bedrijf aanraden bij een kennis!
Zorg ervoor dat je in contact blijft met huidige klanten, maar ook met oude klanten. Dit kan door middel van een nieuwsbrief of een telefonisch contactmoment bijvoorbeeld per kwartaal.
Blijf in het vizier bij je klantenkring en zorg ervoor dat jij degene bent aan wie ze denken als het om de dienstverlening/product gaat die je aanbiedt.

2. Bied jezelf aan!

Internet, de plek waar vraag en aanbod samen komen, mits je het op de goede plek zoekt! Er zijn veel platformen waar jij jezelf kan aanbieden als interimmer/freelancer. Vergeet hierin ook de kracht van social media niet! Linkedin is een voor de hand liggende keuze voor starters. Je bent hier namelijk direct in contact met potentiële klanten.

3. Zoek in je netwerk

Als ondernemer bouw je een netwerk op en dit netwerk kan je goed gebruiken op het moment dat je op zoek bent naar een opdracht. Maak gebruik van de gelegenheid dat je even in wat rustig vaarwater zit door eens bij te praten met je netwerk. Misschien kan iemand uit je netwerk jou bij een potentiële klant introduceren? Mocht het niet baten dan schaadt het niet, want je netwerk is waardevol en hier mag af en toe best wat aandacht aan gegeven worden!

Cashflow op gang houden tijdens een opdrachtloze periode?

Als je terecht komt in een opdrachtloze of opdrachtsluwe periode dan kan je cashflow op gang houden een uitdaging zijn. Factoring kan hier een handje bij helpen! Door middel van factoring kan je facturen direct uit laten betalen, waardoor je de betalingstermijn niet hoeft af te wachten. Dit geeft je direct beschikking over liquide middelen, waardoor je de periode totdat je een nieuwe opdracht gevonden hebt kan overbruggen.

factoring zzp

Ook ná het vinden van een nieuwe opdracht kan factoring een uitkomst bieden, want de cashflow heeft een tijdje stil gelegen. Het afwachten van een betalingstermijn kan dan erg vervelend zijn. Factoring biedt je direct beschikking over geld, waardoor je door kan groeien als ondernemer!

Contact Offerte aanvragen