Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen direct uitbetaald. Factoring is een interessante financieringsvorm als je op zoek bent naar een flexibele vorm van financiering. Er zijn twee verschillende vormen van factoring in de markt te vinden, namelijk recourse en non-recourse factoring. Benieuwd wat het verschil is tussen de twee? Wij vertellen het je in deze blog.

Wat is recourse factoring?

Door gebruik te maken van factoring verkoop je jouw facturen aan een factoringbedrijf. Het factoringbedrijf betaalt jouw facturen als het ware direct uit. Als je gebruik maakt van recourse factoring dan blijft het debiteurenrisico bij jou liggen. Dit betekent dat als je opdrachtgever failliet gaat, je zelf verantwoordelijk bent om het factuurbedrag aan het factoringbedrijf terug te betalen.

Wat is non-recourse factoring?

Bij non-recourse factoring wordt het faillissementsrisico overgenomen door het factoringbedrijf. Wanneer je opdrachtgever failliet gaat, ben je hier voor een groot percentage verzekerd. Vaak is dit percentage rond de 90%.

Risicobeperking bij beide vormen van factoring

Een voorwaarde om gebruik te maken van factoring is een kredietwaardige opdrachtgever. Dit betekent dat je opdrachtgever in goede financiële gezondheid moet verkeren. Een factoringbedrijf controleert dit door gebruik te maken van een kredietverzekering. Deze kredietverzekeraar controleert vaak naar aanleiding van een hoop gegevens, zoals jaarcijfers en rapportages, of een bedrijf kredietwaardig is. Hierdoor ervaar je bij beide vormen van factoring een risicobeperking.

Welke vorm van factoring past het beste bij jouw bedrijf?

Het is goed om te weten dat non-recourse factoring niet altijd duurder hoeft te zijn dan recourse factoring. Daarnaast is het ook goed om rekening te houden met de verschillende voorwaarden die verschillende factoringbedrijven hanteren. Zo nemen sommige bedrijven het debiteurenbeheer over en andere niet.
FreelanceFactoring neemt het debiteurenbeheer over en het faillissementsrisico. Daarnaast bepaal je zelf welke facturen je wel en welke je niet via factoring wilt laten verlopen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Neem contact op Vraag een vrijblijvende offerte aan