Als je op zoek bent naar een extra financieringsvorm dan denk je waarschijnlijk allereerst aan de ”klassieke” financieringen, zoals een banklening. Echter op het moment dat je verder onderzoek gaat doen zal je erachter komen dat er een groot aantal voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een dergelijke lening. Denk hierbij aan minimale omzeteisen en bijvoorbeeld een opgebouwde bestaansduur. Maar wat is het alternatief?

Als beginnende ondernemer is de kans groot dat je niet aan alle gevraagde voorwaarden kan voldoen. Je beschikt waarschijnlijk niet over voldoende jaarcijfers en als je startende bent is de kans ook groot dat je nog niet over voldoende omzet beschikt. Logisch, want je bent nog groeiende en kan niet gelijk grote omzetten draaien. Toch heb je juist als startende ondernemer behoefte aan financiering, zodat jij je bedrijf verder kan laten groeien.

Alternatieve financieringsvormen

Als blijkt dat jouw onderneming (nog niet) in aanmerking komt voor een banklening, dan zal je moeten uitwijken naar andere opties. Deze opties worden ook wel alternatieve financieringsvormen genoemd. Alternatieve financiering kan een mooie uitkomst bieden voor ondernemers die niet in aanmerking komen voor een klassieke vorm van financiering. Bij de alternatieve financieringsvormen zijn de voorwaarden vaak milder en toegankelijker. Hierdoor zijn alternatieve financieringsvormen ook toegankelijk voor beginnende of kleinere ondernemers.

Voorbeelden van alternatieve vormen van financiering zijn crowdfunding, business angels en de dienstverlening: factoring. Factoring is een vorm van alternatieve financiering waarbij je door de directe uitbetaling van je facturen eerder toegang krijgt tot je liquide middelen. Deze liquide middelen kan je direct gebruiken om nieuwe investeringen te maken en verdere groei te financieren. Het voordeel van factoring als alternatieve financieringsvorm is dat je geen schuld aan gaat op de balans. Het is immers je eigen geld wat je ontvangt, je ontvangt het alleen wat eerder dan verwacht.

Meer voordelen van FreelanceFactoring zijn:

  • Er zijn geen minimale omzeteisen aan verbonden.
  • Het is snel geregeld.
  • Uitbesteding debiteurenbeheer meer.
  • Geen faillissementsrisico.
  • Mogelijk vanaf één factuur.

FreelanceFactoring is factoringspecialist voor zzp’er, freelancers en kleinere ondernemers. Waar de bank ”nee” zegt denkt FreelanceFactoring mee naar mogelijkheden om je van dienst te kunnen zijn. Met deze reden leveren wij maatwerk aan onze klanten. Wij hanteren geen standaard tarieven, maar denken mee naar een factoringstructuur die voor jou het gunstigst is.

Wij denken graag met onze klanten mee. Ben jij benieuwd of wij iets voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee hoe wij jou van dienst kunnen zijn met factoring.