De grens van 2 miljoen ondernemingen is in 2019 gepasseerd. Nog nooit eerder waren er zoveel ondernemingen in Nederland. De groei zit voornamelijk binnen het aantal zzp’ers. Het aantal fulltime zzp’ers nam met 6% toe en het aantal parttime zzp’ers nam met 11% toe (bron: NRC.nl).

Je administratie is essentieel

Er zijn dus meer ondernemingen dan ooit, maar hierbij zijn ook het aantal faillissementen gestegen. Zodra je het ondernemerschap instapt zijn er behoorlijk wat factoren waar je rekening mee moet houden om je onderneming draaiende te houden. Een product of dienst en afnemers vinden is de start, maar ook een heel belangrijk onderdeel is de administratie. Bij veel ondernemingen die failliet gaan zie je terug dat de administratie niet op orde is. Zonde, want hier heb je zelf grip op!

De meeste ondernemers zien de administratie vaak niet als het leukste klusje, maar het is wel van levensbelang voor je organisatie. Het is belangrijk om een goed overzicht te behouden over de kosten en baten van je onderneming. Uiteindelijk moet je als ondernemer de kosten van je onderneming kunnen betalen en is het natuurlijk belangrijk dat je genoeg overhoudt om er zelf ook van kan leven. Het ondernemersklimaat kan onstuimig zijn. Iedere maand kan er anders uit zien en als ondernemer is het goed om hierop voorbereidt te zijn.

De cashflow

Een manier om je hierop voor te bereiden is door ervoor te zorgen dat je stabiele cashflow creëert. De cashflow kan verstoort worden als het debiteurenportfolio groeit. In dit geval heb je veel inkomsten die nog ”vast” zitten in facturen. Vervelend als dit de doorloop en groei van jouw organisatie belemmert.

Factoring biedt een oplossing. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen, ongeacht de betalingstermijn, binnen 24 uur uitbetaald. Hierdoor beschik je direct over je inkomsten die je kan gebruiken om jouw organisatie door te laten groeien. Naast een directe betalingen biedt FreelanceFactoring meer voordelen:

  • Overname debiteurenbeheer
  • Een dekking van het faillissementsrisico
  • Flexibele dienstverlening, waardoor factoring op afroep beschikbaar is

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van factoring van jouw bedrijf? Neem gerust contact op en wij helpen je graag verder.

Neem contact op Vraag een vrijblijvende offerte aan