Het grootste voordeel van factoring is dat bedrijven en zzp’ers direct na het versturen van een factuur geld ontvangen. Daardoor behoort wachten op de betaaltermijn van opdrachtgevers tot het verleden. Hoewel dit het grootste voordeel is, zijn er andere redenen factoring te overwegen. Lees verder als u benieuwd bent naar de voordelen en de 5 redenen om gebruik te maken van factoring.

Voordelen factoring

  1. kan zeer snel geregeld zijn
  2. zorgt voor werkkapitaal zonder schulden aan te gaan
  3. is geschikt voor bedrijven die niet in aanmerking komen voor een banklening
  4. ontlast bedrijven/zzp’ers doordat het debiteurenbeheer wordt overgenomen
  5. houdt de klantrelatie commercieel

Factoring kan zeer snel geregeld zijn

Normaal gesproken kan een factoringdeal binnen een aantal dagen geregeld zijn. Hierdoor kan een bedrijf zeer snel beschikken over kapitaal en hiermee groei of inkoopkosten financieren

Factoring zorgt voor werkkapitaal zonder schulden aan te gaan

Een factoringbedrijf verstrekt op basis van gestuurde facturen een financiering. Doordat de opdrachtgever uiteindelijk de factuur aan het factoringbedrijf voldoet levert factoring geen schulden op.

Factoring is geschikt voor bedrijven die niet in aanmerking komen voor een lening

Voor veel bedrijven is het lastig om in aanmerking te komen voor een banklening. Zeker startende bedrijven of zzp’ers en freelancers komen vaak niet in aanmerking voor een banklening. Omdat factoringbedrijven een factoringaanvraag altijd beoordelen op de kredietwaardigheid van de opdrachtgever(s) en niet op de kredietwaardigheid van de aanvragende partij kunnen de meeste bedrijven wel gebruik maken van factoring.

Factoring kan bedrijven/zzp’ers ontlasten doordat het debiteurenbeheer wordt overgenomen

Naast dat een factoringbedrijf facturen direct uitbetaald neemt deze ook de debiteurenadministratie over. Hierdoor hoeven bedrijven niet meer te monitoren of opdrachtgevers facturen op tijd betalen, ook het versturen van herinneringen of het nabellen van facturen behoort tot het verleden. Dit zorgt ervoor dat ondernemers meer tijd hebben om zich te concentreren op andere zaken.

Factoring houdt de klantrelatie commercieel

Doordat een factoringbedrijf het debiteurenbeheer overneemt hoeft een ondernemer niet meer zijn/haar opdrachtgever te vragen wanneer facturen betaald worden. In plaats daarvan kan de klantrelatie puur commercieel gehouden worden zonder ergernis over eventueel te laat betaalde facturen.

FreelanceFactoring is een factoringbedrijf dat zich richt op factoring voor zzp’ ers en mkb’ers. Wil je meer informatie over factoring? Neem via 010-2262185 contact opnemen met een van onze adviseurs, of stel u vraag via onze website:

Contact Offerte aanvragen