Volgens de laatste berichtgeving vanuit het CBS trekt de economie op dit moment weer aan. Dankzij de aantrekking van de economie is er door de overheid besloten om de steunmaatregelen te beëindigen. Met het aantrekken van de economie en de positieve vooruitzichten is het volgens de overheid niet langer nodig om de steunmaatregelen te blijven hanteren. Maar wat als jij, als ondernemer, nu gebruik maakt van de steunmaatregelen en dit eigenlijk nog steeds nodig hebt? Wat dat betreft zijn er gelukkig alternatieven in de markt te vinden!

Welke maatregelen vervallen en welke blijven nog even?

Om te beginnen worden niet alle steunmaatregelen per 1 oktober afgeschaft. Welke maatregelen vervallen dan wel per 1 oktober?

Welke maatregelen lopen in het vierde kwartaal 2021 nog door?

  • KKC
  • Qredits overbruggingskrediet
  • BMKB-C
  • GO-C

Alternatief op de steunmaatregelen

Er zijn dus nog enkele maatregelen waar je gebruik van kan maken na de stop van de bovengenoemde maatregelen per 1 oktober. Daarnaast kan je, als ondernemer, na de stop van de maatregelen weer gebruik maken van de reguliere bijstand voor zelfstandigen (het Bbz). Het kabinet heeft besloten om de uitvoering van de regeling tot het einde van het jaar te versoepelen.

Naast de maatregelen die nog doorlopen in het vierde kwartaal en de reguliere bijstand zijn er nog meer alternatieven in de markt te vinden. Neem als alternatief bijvoorbeeld factoring.

Factoring als alternatief steunmaatregelen

Factoring is een product dat een mooi alternatief op de steunmaatregelen biedt. Een financieringsvorm waarbij je facturen, ongeacht de betalingstermijn, direct worden uitbetaald. Door gebruik te maken van factoring ga je geen schuld aan op de balans. Je ontvangt immers je eigen geld – alleen wat eerder dan verwacht. Hierdoor is factoring een zeer geschikte vorm voor startende of kleinere ondernemers.

Factoring bij FreelanceFactoring

FreelanceFactoring is een financier gespecialiseerd in factoring. Factoring is een dienstverlening waarbij facturen van ondernemers binnen 24 uur uitbetaald worden. Naast een directe betaling van facturen verzekerd FreelanceFactoring ook het faillissementsrisico en wordt het debiteurenbeheer overgenomen. Wat ook goed is om te weten is dat FreelanceFactoring geaccrediteerd is voor de BMKB-C regeling.

Wil je meer weten over factoring? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte op maat aan.