Het kan lastig zijn om als eenmanszaak aan financiering te komen. Banken verstrekken namelijk niet gemakkelijk een lening aan een eenmanszaak. Er worden veel zekerheden gevraagd in ruil voor een lening. Denk hierbij aan pandrecht op vorderingen / voorraad of aansprakelijkheid met (een deel) van je privé vermogen.

Eenmanszaak en een banklening

Banken stellen veel eisen, maar de belangrijkste eis is wel dat een onderneming financieel gezien gezond is. Een gezonde onderneming is over het algemeen winstgevend. Banken vragen veelal om een positief en stabiel resultaat over de afgelopen 3-5 jaar. Daarnaast moet er genoeg eigen vermogen zijn.

De eisen die de bank stelt zijn logisch te verklaren gezien een bank natuurlijk ook zijn eigen risico moet beperken. Waar je zelf over na moet denken is of jij de zekerheden die de bank vraagt ook af wilt geven. Een zekerheid om garant te staan met een gedeelte van je privé rekening kan namelijk flinke invloed hebben op jou als persoon.

Zodra je een goedlopende eenmanszaak hebt met positieve en stabiele resultaten van de afgelopen 3 tot 5 jaar heb je kans dat je gebruik kan maken van een banklening. Heb je deze resultaten (nog) niet dan is de kans ook klein dat je in aanmerking komt. Zodra je niet in aanmerking komt voor een banklening dan zijn er meer mogelijkheden om aan financiering te komen.

Factoring voor eenmanszaken

Factoring is voor eenmanszaken een toegankelijke financieringsvorm. De kredietwaardigheid van de debiteur van de eenmanszaak is namelijk de belangrijkste voorwaarde. Hierdoor is factoring ook voor startende ondernemers een mogelijkheid. Door gebruik te maken van factoring worden jouw facturen binnen 24 uur uitbetaald, ongeacht de betalingstermijn van je debiteur. Je beschikt hierdoor direct over je eigen liquide middelen, alleen wat sneller dan je dacht. Hiermee is factoring de enige vorm van financiering waarbij je geen schuld aangaat.

Wil je meer informatie over factoring? Of vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op.

Contact Offerte aanvragen